News

Un bărbat de 70 de ani, găsit inconștient într-o piscină din Voluntari. Medicii l-au transportat la spital

Un bărbat de 70 de ani a fost găsit inconștient într-o piscină din Voluntari. Medicii au fost chemați la fața locului și l-au transportat la spital. Care este starea lui?
07.06.2022 | 11:32
Un barbat de 70 de ani gasit inconstient intro piscina din Voluntari Medicii lau transportat la spital
Care este starea bărbatului. Sursa foto: facebook, hepta, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 70 de ani a fost găsit în stare de inconștiență marți, într-o piscină din Voluntari. Bătrânului i s-ar fi făcut rău și s-a înecat.

Un bărbat de 70 ani, în stare de inconștiență într-o piscină din Voluntari, după ce i s-a făcut rău

În urma unui apel la 112, în jurul orei 8:00 dimineața, la fața locului s-au deplasat poliția și echipaje medicale. Bărbatului i s-au făcut manevre de resuscitare.

ADVERTISEMENT

”În această dimineaţă, în jurul orei 7:40, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, în piscina unui club din Voluntari se află o persoană inconştientă.

La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii oraşului Voluntari pentru efectuarea de activităţi specifice din competenţa”, a transmis IPJ Ilfov, potrivit News.ro

ADVERTISEMENT

Medicii l-au readus la viață și l-au transportat la spital

Eforturile cadrelor medicale nu au fost în zadar. Victima a fost readusă la viață. A fost transportată, totuși, la Spitalul Floreasca, unde i se vor acorda îngrijirile necesare.

”În urma manevrelor de resuscitare, bărbatul, în vârstă de 70 de ani, a fost transportat la o unitate spitalicească din Bucureşti pentru acordarea îngrijirilor de specialitate”, au mai comunicat reprezentanții IPJ Ilfov.

ADVERTISEMENT

S-a demarat o anchetă în acest caz pentru a se vedea cum s-a produs toată întâmplarea care s-ar fi putut încheia cu un deces. De altfel, nu este primul caz de înec.

Zilele trecute, autoritățile au intervenit la canalul Plantelor, din Giurgiu, unde un adolescent de 17 ani s-a aventurat alături de prieteni, dar el a fost înghițit de apă. Din nefericire, tânărul a fost scos din adâncuri mort.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții ISU avertizează să nu încercăm să înotăm dacă nu ne pricepem și să nu intrăm în ape care au curenți puternici.

”Pentru a preveni astfel de tragedii, oamenii trebuie să țină cont de o serie de recomandări, pe care, cu siguranță le și cunosc.

Trebuie sa meargă doar în locurile special amenajate pentru înot şi scăldat. Sunt de evitat lacurile, canalele sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, iar curenţii puternici.

Nu trebuie să intre singuri în apă, mai ales dacă nu știu să înoate foarte bine. Anul trecut am fost fericiți de astfel de tragedii pe timpul verii, însă în 2020, 10 persoane si-au pierdut viața în timp ce se aflau la scăldat sau la pescuit”, a semnalat purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu.

ADVERTISEMENT
Tags: