News

Un bărbat de 99 de ani s-a vindecat și a fost externat în aplauzele asistentelor medicale. VIDEO emoționant

12.04.2020 | 15:22
Un barbat de 99 de ani sa vindecat si a fost externat in aplauzele asistentelor medicale VIDEO emotionant
ADVERTISEMENT

În plină epidemie de coronavirus, când la nivel global ne confruntăm cu aproape 1.800.000 de cazuri de îmbolnăvire, dintre care peste 109.000 de decese, avem parte și de vești bune. Un bărbat în vârstă de 99 de ani din Marea Britanie a reușit să câștige bătălia cu noul agent patogen care a îngenuncheat deja întreaga lume.

Un veteran de război a fost externat în aplauzele asistentelor medicale. Bărbatul va împlini 100 de ani în iulie

În ciuda vârstei extrem de înainte, Albert Chambers, pe numele său, a supraviețuit cumplitei maladii, iar isprava sa ne demonstrează că această amenințare va putea în cele din urmă să fie depășită. Veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, bărbatul care în luna iulie va împlini 100 de ani s-a vindecat complet de COVID-19,  cu ajutorul asistentelor de la Spitalul Tickhill Road din Doncaster, oraș situat în nordul țării.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a fost externat, asistentele au format o gardă de onoare și l-au aplaudat frenetic, spre surprinderea bătrânelului. „Nu merit asta”, le-a spus domnul Chambers vizibil emoționat de gestul personalului medical, în momentul în care a părăsit unitatea sanitară, alături de nepotul său.

Întreaga scenă a fost filmată și publicată ulterior pe rețelele de socializare, unde internauții s-au întrecut în felicitări și mesaje de încurajare pentru bătrânelul care la cei aproape 100 de ani ai săi a reușit să facă față cu brio noului tip de coronavirus.

ADVERTISEMENT

A luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial, după care a făcut parte din gărzile însărcinate cu paza palatelor regale din Londra

Mândru nevoie mare de bunicul său, Stephen Gater a declarat pentru CNN că experiența trăită pe câmpul de luptă l-a ajutat pe acesta să supraviețuiască bolii care ucide sute de mii de persoane. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Chambers, soldat britanic, a fost rănit în explozia unei bombe în nordul Africii și capturat ulterior de inamici.

Transferat la Fallingbostel, în nord-vestul Germaniei, și-a petrecut trei ani din viață ca prizonier de război, într-un lagăr. Mai apoi, a făcut parte din gărzile care se ocupă cu paza palatelor regale din Londra.

ADVERTISEMENT

Cel mai bătrân pacient vindecat de coronavirus este un bărbat din China. Ce tratament a primit

Vești la fel de îmbucurătoare vin și din China, țara în care a izbucnit noul tip de coronavirus, la sfârșitul anului trecut. Un bărbat de 100 de ani testat pozitiv în februarie, a fost externat o lună mai târziu, după ce s-a vindecat complet de cumplita boală care continuă să se răspândească la nivel global.

Potrivit CNN, acesta avea și antecedente medicale, fiind diagnosticat cu Alzheimer, hipertensiune și afecțiuni cardiace. Având în vedere situația sa, pacientul a fost supus unor tratamente speciale, diferite, printre care s-au numărat și tratamentul antiviral, medicina tradițională chineză, dar și terapie pe bază de plasmă.

ADVERTISEMENT