News

Un bărbat de culoare din SUA a murit după ce a fost agresat de polițiști: ”Nu pot să respir”. Video

27.05.2020 | 11:50
Un barbat de culoare din SUA a murit dupa ce a fost agresat de politisti Nu pot sa respir Video
ADVERTISEMENT

Un bărbat de culoare din SUA a murit după ce a fost agresat de mai mulți polițiști. În urma tragediei, superiorii oamenilor legii au decis concedierea organelor implicate în acțiune.

Un bărbat de culoare din SUA a murit după ce a fost agresat de polițiști: ”Nu pot să respir”

Patru agenți de poliție din statul american Minnesota au fost concediați după decesul unui bărbat de culoare care a fost reținut la o acțiune întreprinsă în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, FBI a anunțat că va cerceta moartea acestui cetățean. Asta după ce în mediul online a apărut un videoclip în care se poate observa cum un poliţist din acest detașament de patru îl imobilizează punându-şi piciorul peste gâtul acestuia, relatează BBC.

În filmare se observă cum victima îl imploră pe polițistul care se află deasupra sa: ”Nu pot respira! Nu pot respira!”, se aude cum bărbatul, decedat ulterior, îi imploră pe oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Cum a decurs intervenția din Minnesota

Departamentul de Poliție Minneapolis a emis un comunicat în care anunță că ofițerii de poliție au răspuns unui apel la o infracțiune raportată. Vizat era un bărbat de culoare.

Incidentul a început cu o sesizare legată de faptul că un client încearcă să utilizeze o bancnotă falsă de 20 de dolari. Ajunși la fața locului, agenții s-au confruntat cu cel care avea să devină victimă.

ADVERTISEMENT

După ce a primit ordin să se îndepărteze de vehicul, bărbatul acuzat (ulterior decedat) a opus rezistență fizică ofițerilor, potrivit poliției. “Ofițerii au reușit să-l încătușeze și au remarcat că acesta ar avea o problemă medicală”,

De asemenea, oficiali ai poliției din Minnesota au declarat că cetățeanul decedat, George Floyd, în vârstă de 46 de ani, care lucrase pentru asigurarea securității la un restaurant, a murit în urma unui ”incident medical” după o ”acțiune a poliției”.

ADVERTISEMENT

Primarul Jacob Frey a confirmat că cei patru ofițeri implicați în incident au fost ”concediați”: “Aceasta este decizia potrivită. Cred că ceea ce am văzut este eronat din toate punctele de vedere.  A fi negru în America nu ar trebui să fie o condamnare la moarte”, mai spune edilul din Minneapolis pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT