Un bărbat de 49 de ani din județul Alba a murit, joi, după ce a fost înțepat în zona capului de o viespe. Tragedia s-a petrecut chiar în apropiere de casa părinților săi.
În 2017, un bărbat de 54 de ani din municipiul Alba Iulia murea după ce era înțepat de un tăun, așa cum mai sunt cunoscute viespile de dimensiuni mai mari.
Inițial, pacientul a fost dus cu Ambulanța în stop cardio-respirator, către spital. I s-au aplicat manevre de resuscitare. Din păcate, pacientului nu i-au mai revenit semnele vitale, fiind declarat decesul.
Acum, tot în județul din centrul țării, are loc o tragedie similară. Un bărbat de 49 de ani a murit, joi, după ce a fost înțepat în zona capului de un o viespe mare, notează Observator News.
Drama din Alba s-a produs în timp ce victima se afla la cules de mere alături de un prieten. Cei doi erau în apropiere de casa părintească. La un moment dat, bărbatul a fost înțepat în zona capului de o viespe mare, cunoscută local sub denumirea de “tăun”.
Conștient probabil de faptul că bărbatul înțepat este alergic, prietenul său a sunat de urgență la 112. Din păcate, bărbatul intrase deja în șoc anafilactic. Medicii care au ajuns la fața locului nu au mai putut face nimic, fiind constatat decesul.
În continuare, doctorii legiști vor efectua autopsia pentru a stabili dacă bărbatul a murit din cauza înțepăturii viespii sau din alte probleme de sănătate preexistente.
Specialiștii din zona medicală avertizează că, pe perioada verii, insectele, în special femelele, devin foarte agresive. Ele reprezintă un real pericol pentru persoanele care le ies în cale.
În mod normal, înțepăturile de insecte nu sunt urmate decât de dezvoltarea unor iritații locale de mici dimensiuni, uşor dureroase. Există însă şi pacienţi, cum a fost cazul celui din Alba, la care o înțepătură de insectă, în special înţepătură de albină, viespe sau tăun, poate declanşa reacţii alergice severe urmate, uneori, din nefericire, de deces.
Dacă sunteți înțepați de albină sau viespe, în primul rând este important să vă păstrați calmul. Ulterior, se aplică o compresă cu apă rece local. În cazul în care apar simptome alergice la distanță de locul înțepăturii este bine să sunați la 112. Persoanele cu risc de reacții anafilactice trebuie să poarte cu ele trusa de urgență indicată de către medicul alergolog.