ADVERTISEMENT
News

Un bărbat din Alba, infectat cu Covid-19, a fugit din spital de 3 într-o singură zi

Autor: Cerasela Stafie | 16.11.2020 | 16:37
Un bărbat din Alba, infectat cu Covid-19, a fugit din spital de 3 într-o singură zi
Un bărbat din Alba, infectat cu Covid-19, a fugit din spital de 3 într-o singură zi Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Situație surprinzătoare la Alba Iulia, după ce un bărbat a fugit din spital de 3 ori în aceeași zi. Omul era infectat cu SARS – CoV – 2 și internat la secția de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

ADVERTISEMENT

„Evadările” pacientului au avut loc duminică, 15 noiembrie, iar cadrele medicale au sunat de 3 ori la 112, anunțând că unul din bolnavi a fugit din spital. Salonul în care se afla acesta era la parterul clădirii, scrie alba24.ro.

Prima fugă a bărbatului a avut loc în cursul dimineții, iar acesta nu a reușit să ajungă foarte departe. Oamenii legi l-au găsit pe stradă și l-au adus înapoi în salonul de spital

Un pacient infectat cu SARS – CoV – 2 a fugit din spital de 3 ori în aceeași zi

În jurul amiezii, bărbatul a mai fugit o dată. De data aceasta a fost găsit de polițiști la domiciliu. A treia încercare a avut loc seara, în jurul orei 19:00. Bărbatul a reușit și de această dată să ajungă acasă, unde a fost găsit, din nou, de oamenii legi.

ADVERTISEMENT

Pentru fiecare tentativă de fugă, bărbatului i s-a întocmit câte un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și, ulterior, a fost transferat la altă unitate medicală, potrivit sursei citate mai sus.

Orașul Alba Iulia, împreună cu Sebeș, Blaj, Cugir și Abrud, dar și comuna Ciugud, vor intra în carantină la miezul nopții de marți, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba, potrivit Digi24.

Măsura vine ca urmare a numărului ridicat al infectărilor cu SARS – CoV – 2 din aceste localități, iar resticțiile se vor păstra pentru 14 zile. Ele includ interzicerea a numeroase activități economice și culturale, interzicerea deplasărilor și obligativitatea declarației pe proprie răspundele.

ADVERTISEMENT

Măsurile vizează atât persoanele domiciliate în acele localități, cât și pe cele care tranzitează zonele menționate. Intrarea sau ieșirea din zona carantinată este strict interzisă prin alte zone decât decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

Agenții economici care comercializează alimente, farmaciile, curățătoriile și magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie, dar și cei ce fac livrari la domiciliu vor continua să funcționeze. Toate celelalte activități comerciale vor fi restricționate.

ADVERTISEMENT

Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor va fi interzisă, cu excepția motivelor întemeiate, specificate în declarația pe propria răspundere sau dovedite prin adeverință eliberată de angajator, respectiv legitimație de serviciu.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!