News

Un bărbat din Argeș a murit la o zi după vaccinare. Precizările autorităților în acest caz

04.03.2021 | 12:35
Un barbat din Arges a murit la o zi dupa vaccinare Precizarile autoritatilor in acest caz
ADVERTISEMENT

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din județul Argeș a murit la o zi după vaccinare. În legătură cu acest caz, autoritățile au venit joi, 4 martie, cu o primă reacție oficială.

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) au transmis cum s-au desfășurat lucrurile, din momentul imunizării, până în momentul confirmării decesului.

ADVERTISEMENT

În acest caz, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Din spusele medicului de familie al victimei, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute.

Autoritățile, precizări legate de cazul bărbatului din Argeș care a murit la o zi după vaccinare

Bărbatul din Argeș s-a prezentat 2 martie, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni.

ADVERTISEMENT

Ajuns la unitatea medicală, cetățeanul a parcurs toate etapele în vigoare care precedă procesul de imunizare. În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate și s-a trecut la administrarea serului.

După această etapă, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, iar apoi a părăsit centrul de vaccinare.

ADVERTISEMENT

CNCAV: ”Bărbatul și-a pierdut cunoștința la 4 ore după vaccinare”

Potrivit CNCAV, după 4 ore de la administrarea vaccinului, bărbatul din Argeș a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, după ce și-a pierdut cunoștința la domiciliu.

În primă fază, la sosirea în spital, persoane avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical.

ADVERTISEMENT

”În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu”, se arată în comunicatul transmis de CNCAV.

În acest caz, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute.

ADVERTISEMENT