News

Un bărbat din Botoșani a murit din cauza supradozei de Paracetamol. Era bolnav de Covid și încerca să se trateze acasă

17.02.2021 | 14:16
Un barbat din Botosani a murit din cauza supradozei de Paracetamol Era bolnav de Covid si incerca sa se trateze acasa
ADVERTISEMENT

Un bărbat infectat cu virusul SARS-CoV-2 și-a găsit sfârșitul în urma unei supradoze de Paracetamol. Bolnav de Covid, acesta a încercat să se trateze pe cont propriu, acasă, dar a înghițit atât de multe pastile încât și-a distrus ficatul complet.

Tragedia s-a petrecut weekend-ul trecut, în localitatea botoșăneană Săveni. Din păcate, medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde a ajuns în stare critică, nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

ADVERTISEMENT

Unora le este frică să vină la spital. Boala nu o poţi păcăli. Automedicaţia este total greşită. Dacă există nişte investigaţii minime, o rază, o analiză, de la care să pornească un tratament, evoluţia este mult mai bună”, a explicat Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani, în încercarea de a trage un nou semnal de alarmă pentru pacienții care obișnuiesc să se trateze cu medicamente luate fără acordul medicului.

A murit de supradoză, după ce a încercat să se trateze de Covid cu Paracetamol

Pacientul prezenta un test rapid Covid pozitiv, cu intoxicație la Paracetamol. A luat timp de mai multe zile câte două comprimate de paracetamol la patru ore.

ADVERTISEMENT

Starea lui era foarte gravă, cu saturație mică de oxigen în sânge”, a declarat Andreea Stărică, medic în cadrul cadrul SJA Botoșani.

Bărbatul în vârstă de 70 de ani a fost internat în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență, dar starea a continuat să i se agraveze, iar după aproape 24 de ore a suferit o insuficiență de organe, intrând în stop cardio-respirator.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în ciuda încercărilor repetate de a-i reporni inima, medicii nu au mai putut face altceva decât să declare decesul. Cantitatea maximă admisă pentru organism este de 4.000 de miligrame de Paracetamol în 24 de ore, dar pacientul înghițise, timp de mai multe zile, 6.000 de miligrame, distrugându-și complet ficatul.

Medicii avertizează: nu vă tratați singuri, acasă!

Unora le este frică să vină la spital. Boala nu o poţi păcăli. Dacă e să ai Covid, ai şi acasă şi la spital. Asociază spitalul cu forme grave de boală şi spun că vor să stea acasă.

ADVERTISEMENT

Unii nu cred în Covid, alţii se tratează acasă şi când văd că nu se mai poate vin, se testează, ies pozitivi şi deja evoluţia este nefavorabilă”, a explicat  Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani, îndemnând pacienții cu simptome să se prezinte la spital pentru un specific de analize înainte ca situația să se agraveze.

ADVERTISEMENT