News

Un bărbat din Botoșani a vrut să-și cumpere o armă pentru a-și ucide fratele. Intenționa să fugă în lume cu cumnata sa

Un bărbat din Botoșani a vurt să-și cumpere o armă de vânătoare pentru a-și ucide fratele, însă nu a reușit să ducă la bun sfârșit planul.
10.03.2023 | 16:59
Un barbat din Botosani a vrut sasi cumpere o arma pentru asi ucide fratele Intentiona sa fuga in lume cu cumnata sa
Pușcă cu lunetă, în Constanța. Foto: Dobrogea TV
ADVERTISEMENT

Individul a ajuns chiar până la Constanța pentru a procura arma, în speranța că așa nu va fi identificat. Polițiștii au ajuns la concluzia că acesta complotase împreună cu cumnata sa să-și omoare fratele, ca apoi cei doi amanți să fugă în lume.

A luat o pușcă pentru a-și ucide fratele

Bărbatul din Botoșani plănuia să cumpere o armă de calibru 30 și le cerea tuturor vânzătorilor să-l ajute să o achiziționeze la negru. A fost refuzat și, mai mult, polițiștii au fost notificați și alertați de faptul că individul căuta cu disperare o pușcă.

ADVERTISEMENT

”Joi, 9 martie, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani – Serviciul de Investigații Criminale, au efectuat trei percheziții domiciliare într-un dosar având ca obiect infracțiunea de tentativă la nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Din cercetări a reieșit că, la data de 31 ianuarie 2023, un bărbat, de 34 de ani, din județul Botoșani, ar fi contactat telefonic o persoană care intenționa să vândă, legal, o armă cu glonț de calibrul 30-06. Persoana în cauză i-ar fi solicitat vânzătorului cumpărarea armei fără întocmirea documentelor legale, motivând că nu are autorizație, dar a fost refuzat”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

Așadar, bărbatul a încercat să ia legătura cu mai mulți vânzători de arme, deși nu avea acte și dreptul de a cumpăra o armă. Se pare că s-a dat bătut atunci când a văzut că nu poate cumpăra o pușcă, însă între timp pe fir intraseră polițiștii care au aflat ce plănuiește individul

”De asemenea, din cercetări a reieșit că bărbatul și cumnata sa ar fi intenționat să-l omoare pe fratele său, dacă ar fi reușit să achiziționeze arma, motiv pentru care, în cauză, a fost sesizat Tribunalul Botoșani, sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la omor calificat.

ADVERTISEMENT

La data de 9 martie, polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare și au pus în executare două mandate de aducere. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bărbatului și al cumnatei sale, au fost descoperite și ridicate două telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie.

Bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța, urmând ca astăzi să fie prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

La acțiune au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Botoșani”, au mai transmis reprezentanții IPJ Constanța. Acum, cel mai probabil bărbatul își va petrece următorii ani după gratii, unde rămâne de văzut dacă va fi vizitat, sau nu, de cumnată, conform Dobrogea TV.

ADVERTISEMENT
Tags: