News

Un bărbat din Botoşani nu a fost primit de părinţi acasă, după ce a fost externat din spital: “Dau salariul în casă şi tot eu ies rău”

Un bărbat din Botoșani nu se poate întoarce acasă la aproape două luni după un accident auto deoarece mama sa consideră că el nu este vindecat complet.
29.12.2021 | 11:06
Un barbat din Botosani nu a fost primit de parinti acasa dupa ce a fost externat din spital Dau salariul in casa si tot eu ies rau
ADVERTISEMENT

Situație neobișnuită în județul Botoșani în care este implicat un bărbat de 52 de ani care a trecut printr-un accident auto grav. Acesta a suferit mai multe intervenții chirurgicale și urmează să își înceapă recuperarea, dar nu este primit acasă de către familie.

Bărbatul a fost victima unui accident auto în urma căruia a fost internat la reanimare. Medicii care s-au ocupat de cazul acestuia au avut nevoie de mai multe intervenții chirurgicale pentru a-i trata fracturile și leziunile cu care a fost adus la spital, notează Monitorul de Botoșani.

ADVERTISEMENT

Din fericire, cu ajutorul medicilor din Botoșani, starea bărbatului s-a ameliorat. Deși este imobilizat la pat din cauza rănilor suferite, starea acestuia s-a îmbunătățit îndeajuns încât să poată avea loc externarea acestuia.

Medicii secției de ortopedie au luat legătura cu unul din frații bărbatului pentru a demara procesul de externare. Dat fiind faptul că pacientul era imobilizat de o fractură de femur, doctorii au decis să îl trimită acasă cu o ambulanță.

ADVERTISEMENT

Bărbatul nu este primit acasă de către mama sa

“A fost o situație neplăcută. În cursul după-amiezii am primit o solicitare de la secția de ortopedie pentru externarea unui pacient. Echipajul nostru a plecat la domiciliul bărbatului, au fost așteptați de fratele pacientului, care a și luat actele pe care le avea ambulanţierul, și care i-a condus la adresa părinților, unde era și adresa de domiciliu a pacientului. Doar că părinții au refuzat să își primească propriul copil, pentru că nu este complet vindecat”, a explicat dr. Nicușor Curteanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Botoșani.

Medicul a mai explicat faptul că echipajul de pe ambulanță a așteptat două ore la poarta familiei. Cu toate acestea, părinții au refuzat externarea bărbatului și bărbatul a fost dus la spitalul din Botoșani.

ADVERTISEMENT

Părinții bărbatului au și o explicație pentru gestul lor. Ei au declarat că nu au fost informați că fiul lor urmează să fie externat și că nu au putut face pregătirile necesare. În plus, ei consideră că cel care a produs accidentul ar trebui să își asume responsabilitatea în acest caz.

În cele două ore în care ambulanța a fost oprită în fața casei, a ajuns chiar și un echipaj de poliție. Aceștia și-au propus să îi convingă pe părinți, dar aceștia nu au putut fi înduplecați.

ADVERTISEMENT

Echipajul de poliție le-a explicat paramedicilor de pe ambulanță că nu există legi care să îi oblige pe părinți să își primească acasă fiul externat de la spital.

Un șoc pentru bărbat

Trecând peste situație neobișnuită în care s-au aflat membrii echipajului de pe ambulanță, cel mai șocat a fost chiar bărbatul care urmează să își înceapă recuperarea.

“Mă gândeam că am să dorm în patul meu în seara asta. Părinții au spus să vin acasă sănătos, nu bolnav. Eu ce vină am că s-a izbit mașină în mine pe trecerea de pietoni? Cei de la spital au vorbit cu fratele. El mi-a luat buletinul, foile din spital, după care nu a mai răspuns la telefon. Părinții nici nu au vrut să stea de vorbă cu mine. Eu le cumpăr lemne în casă, dau salariul în casă și tot eu ies rău “, a declarat bărbatul cât aștepta să fie primit în casă.

Momentan, situația bărbatului este cât se poate de complicată. Legile și regulamentele interne ale spitalului nu permit o nouă internare a acestuia la secția de ortopedie. Medicii încearcă acum să găsească o soluție pentru situația lui.

ADVERTISEMENT
Tags: