News

Un bărbat din Botoșani s-a dus la crâșmă cu o grenadă, pe care a găsit-o în şanţ. A vrut să le-o arate şi prietenilor de pahar

Gest inconștient al unui bărbat dintr-o comună, din județul Botoșani. A găsit o grenadă într-un șanț și s-a dus apoi cu ea la crâșmă. Și-a șocat prietenii, care au chemat poliția.
27.05.2022 | 13:22
Un barbat din Botosani sa dus la crasma cu o grenada pe care a gasito in sant A vrut sa leo arate si prietenilor de pahar
Grenada era veche din Al Doilea Război Mondial. Sursa foto: Botoșani News
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Botoșani a fost la un pas de a produce o explozie în comuna sa natală. A găsit o grenadă, într-un șanț, veche din Al Doilea Război Mondial, și s-a dus apoi cu ea la crâșmă. A arătat-o prietenilor de pahar, care au rămas înmărmuriți.

Amicii bărbatului au sunat la 112 când au văzut grenada

Totul s-a întâmplat în satul Cătămărăști Deal, din comuna Mihai Eminescu. Nu se știe dacă botoșăneanul avea habar despre proiectilul ținut în mână, cert este că amicii lui au alertat autoritățile, potrivit Botoșani News.

ADVERTISEMENT

Grenada era încă într-o stare de funcționare, chiar dacă data din Al Doilea Război Mondial. Așadar, oricând putea produce o explozie și lua viața multor oameni.

”Și-a pus viața în pericol, și, mai mult de atât a expus și alte persoane unui risc. Un bărbat din Cătămărăști Deal, comuna Mihai Eminescu, a găsit o grenadă într-un șanț.

ADVERTISEMENT

În loc să sune la 112, a ridicat-o și a adus-o într-un bar. Un client a realizat pericolul, a scos muniți din clădire și a cerut sprijin de la autorități”, a comunicat Inspectorul pentru Situații de Urgență.

Cum a ajuns grenada în șanțul din satul Cătămărăști Deal, din județul Botoșani

Oameni ai legii au sosit la fața locului și se consideră că proiectilul a fost scos la suprafață de lucrările agricole. Pirotehnicienii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga Botoșani au transportat obiectul în poligonul militar de la Copălău, pentru a-l distruge.

ADVERTISEMENT

De asemenea, s-a verificat și zona unde bărbatul a descoperit grenada, dar nu s-au mai găsit și alte elemente de muniție.

”Ajunşi la faţa locului, în cel mai scurt timp, pirotehnicienii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au constatat că este vorba de o grenadă defensivă de mână, care avea mijloacele de iniţiere intacte.

ADVERTISEMENT

Muniţia a fost transportată în poligonul militar de la Copălău, în vederea distrugerii la o dată ulterioară”, au mai transmis reprezentanții ISU din județul Botoșani.

Autoritățile avertizează să sunați la 112 când găsiți elemente de muniție. Nu atingeți astfel de obiecte, căci riscați să fiți victima unei explozii.

ADVERTISEMENT
Tags: