News

Un bărbat din Craiova, declarat mort la spital, deși era în viață. „Am făcut groapa, a bătut clopotul în sat”

Un bărbat care era internat la Spitalul Județean din Craiova, declarat mort. Ce au spus rudele acestuia.
14.09.2021 | 16:03
Un barbat din Craiova declarat mort la spital desi era in viata Am facut groapa a batut clopotul in sat
ADVERTISEMENT

Caz șocant în Craiova, acolo unde un bărbat în vârstă de 78 de ani a fost declarat mort, deși el se afla internat la secția de Terapie Intensivă. Reprezentanții spitalului recunosc că au făcut o greșeală.

Un bărbat din Craiova, declarat mort la spital, deși era în viață

Rudele bărbatului au fost anunțate că acesta a murit. Nu se așteptau vreodată să afle că informația era una falsă. Și-au plâns tatăl, iar apoi au început să facă pregătirile specifice pentru înmormântare.

ADVERTISEMENT

Familia bărbatului declară că trăiește o dramă de săptămâni întregi din cauza acestei erori pe care au făcut-o cei din spital.

Oamenii spun că au făcut groapa, au chemat și oamenii la parastas, doar că să afle că durerea lor și pregătirile au fost în zadar.

ADVERTISEMENT

”Trăim de trei săptămâni o traumă. Am chemat, am făcut groapa, la poartă, lume, cum se știe la înmormântare, cum se fac obiceiurile la țară”, a spus Petrișor Oprea, fiul pacientului, conform Pro TV.

Fiul bărbatului care a fost declarat mort spunea că a durat două zile până ca angajații de la spital să își dea seama că au făcut o eroare și, de fapt, pacientul mort este altul.

ADVERTISEMENT

Rudele pacientului, revoltate. Care a fost reacția spitalului în acest caz

El îi acuză pe medici că putea să verifice identitatea persoanei respective doar uitându-se la brățara pe care o poartă la mână.

Ginerele pacientului spune chiar că el le-a spus medicilor că bărbatul acela nu e socrul lui, dar nu a fost luat în seamă.

ADVERTISEMENT

„A bătut clopotul în sat. Am aduse acei gorniști, practic tot ce se face, în sat, pentru o înmormântare.

Și-au dat seama că au încurcat pacienții. Dar oare, în cele două zile, nu au realizat acest lucru? Nu s-au uitat la acea brățară pe care o poartă pacientul la mână?!”, a mai spus Petrișor Oprea, fiul acestuia.

Managerul spitalului a recunoscut greșeala, iar șefa de la ATI a precizat că a fost inițiată o anchetă internă în acest caz.

”În primul rând ne cerem scuze familiei. S-a declanșat o anchetă internă, vom vedea cine sunt vinovații și vom lua măsurile de rigoare. Acest incident este în urma suprasolicitării personalului din Terapie Intensivă”, a declarat Alice Drăgoescu, șef clinică ATI.

ADVERTISEMENT
Tags: