News

Un bărbat din Gorj, prins cu droguri în valoare de 1.5 milioane de euro în mașină. Unde urma să le vândă

Un bărbat din Gorj a fost reținut pentru 30 de zile după ce polițiștii au găsit în mașina sa droguri destinate pieței din Norvegia, în valoare de 1.5 milioane de euro.
01.09.2022 | 08:42
Un barbat din Gorj prins cu droguri in valoare de 15 milioane de euro in masina Unde urma sa le vanda
Un traficant de droguri din Gorj, arestat. Foto: Barikada
ADVERTISEMENT

În autoturism au fost identificate 93.780 de comprimate dintr-un medicament, respectiv 196.770 de comprimate dintr-o altă substanță stupefiantă.

Un bărbat, prins cu droguri de 1.5 milioane euro în mașină

Acestea erau ascunse în cinci cutii de carton și depozitate atent în mașină. Polițiștii au stabilit că aceste ”medicamente” fac parte din categoria drogurilor de risc.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au stabilit că românul acționa la ordinul unui sârb din Timiș. ”La data de 30.08.2022, un inculpat a fost prins în flagrant de către procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj.

Acesta transporta cu un autoturism 93.780 de comprimate ce conțin ca substanță activă Clonazepam și 196.770 de comprimate ce conțin ca substanță activă Alprazolam, disimulate în 5 cutii de carton, bunuri cu o valoare de piață de aproximativ 1.450.000 de euro”, transmite DIICOT, potrivit Libertatea.

ADVERTISEMENT

Conform Tabelului-Anexă nr. III din Legea nr. 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cu modificările și completările ulterioare, aceste medicamente fac parte din clasa benzodiazepinelor, încadrate în categoria drogurilor de risc.

De asemenea, menționează Libertatea, asupra bărbatului au fost găsite sumele de 23.840 de euro, 5.850 de lei precum și 5 telefoane mobile și 12 cartele SIM.

ADVERTISEMENT

Drogurile ar fi ajuns în România prin Serbia, fiind transportate de un camion. La operațiune a participat un al treilea bărbat, care l-a ajutat pe cetățeanul sârb să introducă drogurile în țară. Scopul final al infractorilor era să vândă aceste droguri pe piața din Norvegia.

Acesta din urmă a fost ajutat în activitatea infracțională de cel de-al treilea inculpat care a asigurat activități de contra-filaj în vederea evitării descoperirii de către organele de urmărire penală. Drogurile urmau să ajungă în Norvegia, în vederea comercializării pe teritoriul acestei țări”, au transmis anchetatorii.

ADVERTISEMENT

Judecătorii au dispus arestarea preventivă a celor trei inculpați, pentru 30 de zile. Aceștia riscă ani grei de închisoare pentru trafic de droguri.

ADVERTISEMENT
Tags: