News

Caz șocant în Mureș. Un bărbat, acuzat de sclavie. El a exploatat și sechestrat mai mulți copii de la orfelinat

Un bărbat din Mureș este acuzat de sclavie după ce a obligat trei copii să muncească fără pauză, timp de șapte ani. Unul dintre ei a fugit și a anunțat organele legii.
28.01.2022 | 16:09
Caz socant in Mures Un barbat acuzat de sclavie El a exploatat si sechestrat mai multi copii de la orfelinat
ADVERTISEMENT

Caz șocant în Mureș, unde un bărbat este acuzat de sclavie. Acesta a expoatat vreme de șapte ani mai mulți copii, toți provenind din centre de plasament.

Un bărbat, acuzat de sclavie. El a exploatat prin muncă trei copii

Detaliile scoase la iveală de anchetatori sunt cu adevărat șocante. Copiii erau forțați să muncească până la epuizare, fără pauză și nici nu erau plătiți pentru munca depusă.

ADVERTISEMENT

Aceștia erau amenințați că dacă spuneau cuiva despre ceea ce li se întâmpla, nu mai primeau mâncare sau li se tăia porția de hrană.

Cei trei copii proveneau de la un orfelinat din zonă, care s-a închis între timp.

Primul dintre ei a fost racolat de bărbatul în vârstă de 44 de ani în anul 2014, iar ulterior el a mai luat cu forța încă un copil, în anul 2016.

ADVERTISEMENT

Ultimul tânăr a fost racolat în 2020. Aceștia au fost supuși ani întregi la chinuri, fiind obligați să lucreze fără pauze diverse munci la care îi supunea bărbatul.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, un bărbat ar fi recrutat 3 tineri, toți de condiție socială modestă, proveniți de casele de copii, pe care i-ar fi exploatat prin muncă și constrâns prin violență, lipsire de libertate, ținere în stare de sclavie și îngrădirea libertății de voință/acțiune, să lucreze în gospodărie, exercitând asupra lor un control total”, au transmis polițiștii din Târgu Mureș.

ADVERTISEMENT

Copiilor nu li se permitea să doarmă în casă

Mai mult, copiii erau și bătuți, iar bărbatul nici măcar nu îi lăsa să doarmă în casă, ci i-a adăpostit în anexele casei sale.

Cei trei copii au fost duși inclusiv la muncă în străinătate pentru câteva luni, după care s-au întors acasă, tot la bărbatul care îi maltrata.

ADVERTISEMENT

Unul dintre copii a fugit și a mers la poliție să povestească prin ce a trecut.

Astfel, în acest caz au fost făcute percheziții și au fost puse în executare trei mandate de aducere.

„La data de 26 ianuarie 2022, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au efectuat 2 percheziții domiciliare în Mureș, pe linia combaterii traficului de persoane.

3 mandate de aducere au fost puse în executare”, au transmis polițiștii.

Bărbatul de 44 de ani care i-a maltratat și exploatat pe copii a fost arestat prevcopientiv pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT