News

Un bărbaț din Neamț i-a dat foc prietenului său încercând să facă o glumă. Ce pedeapsă a primit

14.04.2021 | 23:14
Un barbat din Neamt ia dat foc prietenului sau incercand sa faca o gluma Ce pedeapsa a primit
ADVERTISEMENT

Gest necugetat al unui bărbaț din Neamț. Acesta i-a dat foc prietenului său încercând să facă o glumă. 

Incidentul a avut loc pe terasa unui bar din Rediu. Bărbatul ”poznaș” s-a hotărât să facă cea mai proastă glumă a anului. A turnat pe hainele amicului sticla de spirt folosită în local pentru dezinfectarea mâinilor.

ADVERTISEMENT

Apoi, s-a apucat să se joace cu brichetele în apropierea prietenului său, amenințându-l că-i dă foc. Deși n-a vrut decât să facă o glumă, din neglijență i-a dat foc acestuia, conform Zch.ro.

Gest necugetat. Ce pedeapsă a primit un bărbat din Neamț pentru o glumă proastă și periculoasă

Victima a suferit arsuri de gradele II și III pe 30% din suprafața corpului și a avut nevoie de 40 de zile de îngrijiri medicale pentru a se vindeca, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Spiridon” Iași.

ADVERTISEMENT

De altfel, unitatea sanitară s-a constituit parte civilă în proces și instanța l-a obligat individul ”glumeț” să plătească cheltuielile de spitalizare, în valoare de peste 51.000 de lei.

Tribunalul Neamț l-a condamnat pe 14 aprilie pe bărbat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru tentativă de omor.

ADVERTISEMENT

Trebuie să plătească daune morale

Bărbatul din Neamț va trebui să-i achite 41.000 de lei amicului, din care 40.000 de lei daune morale.

În rest, timp de 4 ani, bărbatul trebuie să se comporte exemplar. În cazul în care mai săvârșește vreo infracțiune, va executa și pedeapsa de 2 ani și 8 luni la care a fost condamnat, cu suspendare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, instanța l-a obligat să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Costișa sau în cadrul Primăriei Podoleni.

ADVERTISEMENT
Tags: