News

Pandemia l-a adus în Evul Mediu pe un bărbat din Oradea. Rămas fără job și casă, s-a mutat în peșteră. Video

 Un bărbat în vârstă de 55 de ani din Oradea impresionează cu povestea lui de viață. Din cauză că pandemia l-a lăsat fără job și casă, a ajuns să supraviețuiască într-o peșteră.
18.11.2021 | 21:25
Pandemia la adus in Evul Mediu pe un barbat din Oradea Ramas fara job si casa sa mutat in pestera Video
ADVERTISEMENT

Tiberiu Popoviciu, pe numele său, se numără printre românii față de care pandemia și-a pus grav amprenta. Bărbatul a fost dat afară de la locul de muncă unde lucra ca agent de pază și, drept urmare, nu a mai avut nici cu ce să se întrețină.

A încercat să se angajeze în altă parte, dar nu a reușit. Așa a ajuns să fie îngropat în datorii și, totodată, să-și piardă casa, o garsonieră.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a dormit o perioadă prin parcuri după care a plecat în peșteră

A locuit o bună vreme sub cerul liber, dormind prin parcuri, dar acolo era adesea bătut de oameni ai străzii, care îi furau și din haine. Văzând că nu are încotro, Tiberiu și-a luat inima-n dinți și și-a căutat o peșteră în care să locuiască. Mai exact, peștera Șuncuiuș, din Munţii Apuseni, loc despre care spune că l-a vizitat în tinerețe.

Într-o zi, după o perioadă îndurată de foame și frig, se pare că soarta i-a surâs lui Tiberiu Popoviciu. Câțiva tineri care căutau plante medicinale în apropierea peșterii l-au observat și așa i-au aflat uimitoarea poveste de viață.

ADVERTISEMENT

Persoanele în cauză au chemat la fața locului salvamontiștii, care l-au transportat pe Tiberiu la un centru care se ocupă de oamenii bătrâni.

Cum a supraviețuit bărbatul în peșteră

”Ne-a povestit cum dormea în ger, flămând, pe pământul ud și săptămâni întregi a plouat peste el. Se ruga zilnic să moară.

ADVERTISEMENT

Aproape zilnic ne confruntăm cu diferite cazuri, oameni necăjiți și bolnavi ajung la noi pentru a-și găsi oarecum alinarea de care au nevoie. În această săptămână la Dumbrava au sosit 5 bolnavi din București, Constanța și Oradea.

Din nefericire, toți sunt oameni ai străzii, bătrâni cu numeroase răni și boli, unul dintre ei încetând din viața, după numai două zile de locuit la noi”, a scris pe rețelele de socializare, proprietarul centrului, Viorel Paşca, el fiind cel care a făcut cunoscut cazul lui Tiberiu.

ADVERTISEMENT

Timp de o lună, Tiberiu ar fi supraviețuit ca în Evul Mediu în peșteră. Nu a mâncat nimic și a băut doar apă din munți.

”N-am mâncat nimic. Am băut apă din zidul muntelui, Mi-am făcut un loc pentru foc. Prima oară am putut face foc, după care nu, căci era ud tot. Ceva foarte…Inuman”, a declarat Tiberiu jurnaliștilor.

ADVERTISEMENT
Tags: