ADVERTISEMENT
News

Un bărbat din Rwanda, acuzat că ar fi implicat în incendierea catedralei din Nantes, a fost reținut de Poliție

Autor: Adrian Baciu | 19.07.2020 | 16:36
Un bărbat din Rwanda, acuzat că ar fi implicat în incendierea catedralei din Nantes, a fost reținut de Poliție
Un bărbat din Rwanda, acuzat că ar fi implicat în incendierea catedralei din Nantes, a fost reținut de Poliție. Foto: hepta.ro

Poliția franceză a recurs la prima reținere în cazul incendiului izbucnit sâmbătă la Catedrala ”Saint-Pierre-et-Saint-Paul” din Nantes.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un bărbat originar din Rwanda, în vârstă de 39 de ani, care a fost reținut în cadrul anchetei care vizează incendierea catedralei din orașul din Hexagon.

Deocamdată, forțele din justiția franceză nu au dat mai multe detalii privind decizia arestării acestui bărbat, despre care se știe că lucra la catedrală.

ADVERTISEMENT

Bărbat din Rwanda, reținut de Poliție în cazul incendierii catedralei din Nantes

Primul suspect din ancheta privind incendiul de la catedrala din Nantes este un refugiat rwandez care lucra pentru dioceză, iar în prezent viza lui a expirat, anunță BBC.

Conform anchetatorilor, individul este cel care ar fi avut sarcina de a închide catedrala în seara de dinaintea incendiului.

ADVERTISEMENT

Momentan, acesta este plasat în arest, iar anchetatorii vor să afle de la acesta cum a procedat și ce a făcut tot intervalul în care trebuia să închidă catedrala.

Cetățeanul din Rwanda, apărat de funcționarii catedralei

Jean-Charles Nowak, un funcționar la catedrala din Nantes, a declarat pentru ziarul francez Le Figaro, că cetățeanul din Rwanda, care este voluntar la biserică, nu s-a prezentat decât ca ”un om de serviciu care are probleme de sănătate” și ”a suferit foarte mult în Rwanda”, o țară din care a plecat în urmă cu câțiva ani.

ADVERTISEMENT

”Nu cred nici o secundă că ar fi putut da foc catedralei. Este un loc pe care îl adoră”, a spus Nowak pentru Le Figaro.

În cursul zilei de sâmbătă, peste 100 de pompieri din Franța s-au luptat să stingă flăcările masive izbucnite la catedrala din Nantes.

ADVERTISEMENT

Clădirea Catedrala Saint-Pierre et Saint-Paul din Nantes a fost construită pe parcursul a 457 de ani, finalizată în 1891. Este clasată monument istoric din 1862. Ea a mai fost afectată de un incendiu, în ianuarie 1972, şi a fost redeschisă abia după 13 ani de lucrări.

În urmă cu doar un an, în 2019, celebra catedrală Notre Dame din Paris a ars parțial. Focul a distrus acoperișul şi spira emblematică.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!