News

Un bărbat din Sebeș și-a atacat soția și fiica cu un cuțit. Instanța emisese un ordin de restricție pe numele său

Bărbatul din Sebeș este acuzat de încălcarea ordinului de restricție emis pe numele său și de tentativă de omor asupra soției și fiicei sale. Cei trei sunt acum internați în spital.
31.12.2021 | 14:43
Un barbat din Sebes sia atacat sotia si fiica cu un cutit Instanta emisese un ordin de restrictie pe numele sau
ADVERTISEMENT

Violența domestică reprezintă unul dintre aspectele societății românești atât de comun încât tinde să fie trecut cu vederea. Asta în ciuda campaniilor publice făcute pe această temă și a măsurilor pe care autoritățile au încercat să le ia de-a lungul timpului.

Un astfel de caz violențe care atrage atenția opiniei publice la final de an 2021 a avut loc la Sebeș. Un bărbat de 44 de ani și-a atacat soția (34 de ani) și fiica (16 ani), rănindu-le cu un cuțit.

ADVERTISEMENT

Polițiștii din Alba au fost sesizați de cele întâmplate și s-au deplasat către imobilul în care locuiesc cele două femei atacate, notează Adevărul.

Cercetările realizate de către autorități au indicat faptul că pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție. Asta înseamnă că un judecător a considerat faptul că el reprezenta un pericol pentru familia sa.

ADVERTISEMENT

Primele informații din acest caz indică faptul că bărbatul prezintă, la fel ca soția și fiica sa, răni tăiate. Autoritățile sunt de părere că acestea au fost produse cu un alt obiect ascuțit, folosit de una dintre cele două femei pentru a se apăra.

Date fiind rănile prezentate de atacator și victimele sale, a fost decisă transportarea acestora la spital. Acolo urmează să li se ofere îngrijirile medicale de care au nevoie.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au declarat că se desfășoară cercetări în acest caz. Bărbatul este acuzat de procurori de violențe în familie sub forma tentativelor de omor.

Violența domestică o problemă națională

Datele oferite de către autorități și ONG-urile din domeniu prezintă o situație îngrijorătoare în ceea ce privește agresiunile din cadrul familiei în țara noastră. După cum arată un raport al Comisie Europene din martie 2021, pandemia a dus la o creștere a semnificativă a numărului de acte de violență domestică.

ADVERTISEMENT

În cazul României, un raport al Centrului Filia pentru 2021 arată faptul că între ianuarie și august 2021 au fost 1.212 apeluri la numărul unic de ajutor 0800.500.333.

De asemenea, doar în acest an cel puțin 33 de femei au fost ucise de membrii ai familiei sau foști parteneri. Iar în ultimii ani, aproape 500 de femei și-au pierdut viața în acest fel

Datele oficiale arată că au fost emise 6.901 ordine de protecție, din nefericire, la fel ca în cazul atacului de la Sebeș, acestea au fost încălcate de 2.206 ori.

ADVERTISEMENT