News

Un bărbat din Suceava a dezgropat un mort pentru că a visat că este viu. Preotul a alertat poliția

Mormânt profanat de un membru în "Oastea Domnului". Decedatul ar fi dat semene de viață celui care l-a dezgropat într-un vis
02.04.2024 | 18:03
Un barbat din Suceava a dezgropat un mort pentru ca a visat ca este viu Preotul a alertat politia
ADVERTISEMENT

Într-un incident neobișnuit petrecut în satul Corocăiești din comuna Verești, județul Suceava, mormântul unui bărbat proaspăt îngropat a fost deschis de un adept al cultului “Oastea Domnului”.

Un mort a fost dezgropat de un bărbat care l-a visat

Individul, în urma unui vis în care decedatul i-ar fi dat un semn, a recurs la acest gest extrem și s-a dus direct în cimitir, conform informațiilor furnizate de Monitorul de Suceava.

ADVERTISEMENT

Autoritățile locale au fost alertate în dimineața zilei de 2 aprilie, la ora 9:30, când preotul paroh de la Biserica “Sfânta Treime” a anunțat poliția rurală Ipotești despre profanarea unui mormânt din cimitirul nou.

Familia bărbatului decedat, îngropat cu doar o săptămână în urmă, a descoperit cu îngrijorare că mormântul acestuia fusese deschis și că sicriul era expus.

ADVERTISEMENT

După ce preotul a constatat personal situația, a apelat imediat numărul de urgență 112. Autorul acestui act șocant nu a încercat să-și ascundă fapta și a recunoscut imediat responsabilitatea.

Membrul cultului a fost dus la Psihiatrie

Individul în vârstă de 45 de ani, cu domiciliul în Stroiești, a declarat polițiștilor că este adept al cultului “Oastea Domnului” și că a participat la înmormântarea bărbatului în data de 28 martie 2024. Motivul invocat pentru deschiderea sicriului a fost un vis în care decedatul i-ar fi dat impresia că este în viață.

ADVERTISEMENT

În urma acestor mărturisiri, bărbatul a fost transferat la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean. Autoritățile au întocmit un dosar penal pentru profanarea de cadavre sau morminte, infracțiune ce se pedepsește conform legislației în vigoare.

Conform codului penal, sustragerea, distrugerea sau profanarea unui cadavru sau a cenușii rezultate din incinerarea acestuia poate fi sancționată cu închisoare între 6 luni și 3 ani.

ADVERTISEMENT

Cultul “Oastea Domnului”, înființat în 1923 la inițiativa preotului Iosif Trifa, este o mișcare ce activează în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, având drept scop propovăduirea credinței în Iisus Hristos cel răstignit, conform definiției stabilite de părintele Trifa.

ADVERTISEMENT