News

Un bărbat din Timișoara a murit după ce a refuzat tratamentul pentru Covid-19

18.07.2020 | 21:36
Un barbat din Timisoara a murit dupa ce a refuzat tratamentul pentru Covid19
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Timișoara a refuzat tratamentul medicamentos prescris de medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. În consecință, bărbatul în vârstă de 50 de ani a murit, având o formă medie a Covid-19.

Medicii i-au propus un tratament cu Remdesivir, refuzat de bărbat pe motiv că nu acceptă să fie supus experimentelor.

ADVERTISEMENT

Pacientul se prezentase la spital în urmă cu o săptămână, la începutul lunii iulie, însă s-a întors acasă fără niciun tratament.

Un bărbat din Timișoara a murit după ce a refuzat tratamentul cu Remdesivir

Din păcate, după 8 zile a ajuns la Terapie Intensivă, de urgență, unde medicii s-au străduit să-i salveze viața. Bărbatul avea hipertensiune și i-au cedat și rinichii înainte de a intra în comă.

ADVERTISEMENT

„Pacientul e în comă. A făcut insuficienţă renală a doua zi, nu mai comunică şi situaţia dânsului este critică”, explica Cristian Oancea, managerul spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, potrivit Adevărul.

Între timp, bărbatul a decedat la secția ATI a spitalului „Victor Babeș”. Virgil Musta, renumitul medic timișorean,dezvăluia că există nenumărate cazuri de pacienți care sunt confirmați pozitiv la Covid-19, însă refuză internarea.

ADVERTISEMENT

Denotă o lipsă de respect pentru cadrele medicale. Sunt pacienți care parcă vor să ne facă în ciudă, ne zic că sunt Covid pozitiv, dar nu se internează. Vin cu hârtia de la laborator, testul e pozitiv, spun că sunt pozitivi și pleacă”, se plângea Musta.

Românii par să-și fi pierdut încrederea în autorități, pe fondul deselor gafe comise de cei responsabili să gestioneze pandemia de Covid-19, atât la nivel național, cât și mondial.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, tot mai mulți oameni mor singuri acasă, după ce refuză tratamentul sau internarea în spital. Între timp, sute de oameni se externează la cerere, fiind de părere că acasă au condiții mult mai bune decât la spital.

 

ADVERTISEMENT