Un bărbat din Vaslui a murit înecat în Prut, încercând să-și salveze calul și căruța

Flaviu Popa   
în HotNews
08/07/2020, 21:53
Un bărbat din Vaslui a murit înecat în Prut, încercând să-și salveze calul și căruța
Alertă de inundații pe râul Prut, după un cod roșu emis de hidrologi. Sunt așteptate viituri și creșteri de debite. Sursa foto: botosaneanu.ro

Un bărbat s-a înecat alături de calul său la Prut, după ce ar fi încercat să scoată căruța din apă. Detaliile tragediei sunt momentan necunoscute.

Individul în vârstă de 36 de ani locuia în Cârja, o comună din Vaslui și s-a înecat în apele din râul Prut, după ce a încercat să-și salveze calul și căruța din apă.

Polițiștii IPJ Vaslui au fost sesizați de colegii lor de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră cu privire la faptul că au văzut în apele râului Prut un cal și o căruță.

Un bărbat din Vaslui a murit încercând să-și salveze calul și căruța

După mai multe ore de căutări, oamenii au găsit cadavrul unui bărbat de 36 de ani, care lucra la o stână din zonă.

Am primit o sesizare din partea poliţiştilor de frontieră cu privire la faptul că au văzut în apele râului Prut o căruţă şi un cal. La faţa locului s-au deplasat colegii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, care au găsit în apropiere o pereche de încălţări. Au fost solicitaţi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care au găsit după câteva ore cadavrul unui bărbat, identificat ulterior ca fiind un tânăr de 36 de ani din localitatea Cârja”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, potrivit Adevărul.

A fost dispusă efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cauzei decesului, în cauză fiind efectuate cercetări pentru ucidere din culpă.

Hidrologii au prelungit codul portocaliu de inundații pe Prut pentru județele Iași, Vaslui și Galați, avertismentul fiind valabil până joi, 9 iulie.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, avertizarea de cod portocaliu de inundații e valabilă pe râul Prut – sector aval S.H. prisăcani, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Ac Stânca Costești a viiturilor formate anterior în amonte de intrarea în țară, conform Mediafax.

Județul Vaslui nu a fost scutit de inundații în această vară, ultimele două luni consemnând o adevărată urgie prin localitățile vasluiene.

Închide ×