News

Un bărbat din Vatra Dornei, amendat pentru că s-a dus cu mașina la spălătorie: ”Am fost tratat ca un infractor”

15.04.2020 | 18:27
Un barbat din Vatra Dornei amendat pentru ca sa dus cu masina la spalatorie Am fost tratat ca un infractor
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Vatra Dornei a fost amendat de polițiști pentru că s-a dus cu mașina la spălătorie, asta în ciuda faptului că avea completată o declarație pe proprie răspundere.

Un bărbat din Vatra Dornei, amendat pentru că s-a dus cu mașina la spălătorie

Conform Monitorul de Suceava, bărbatul din Vatra Dornei a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că a mers cu mașina la spălătorie, deși Ministerul Afacerilor Interne a transmis că astfel de deplasări sunt permise, atunci când sunt necesare.

ADVERTISEMENT

”Am plecat de la domiciliu cu declarația pe proprie răspundere completată cu destinația Magazin Lidl, fiind cel mai apropiat, și apoi o spălătorie auto Self wash din imediata apropiere”, a declarat bărbatul.

”Am fost surprins la spălătorie de către un echipaj de poliție și tratat ca un infractor. Le-am prezentat declarația și actul de identitate. Polițistul care m-a abordat cu o tonalitate vădit agresivă și arogantă mi-a explicat că nu am ce căuta acolo, că spălătoriile auto sunt destinate doar poliției, salvării și taximetriștilor și că dorește să mă amendeze”, a continuat acesta.

ADVERTISEMENT

Bărbatul va contesta amenda

Omul a povestit că a încercat să-i explice agentului precizările oficiale, dar acesta nu a părut interesat nici măcar atunci când colegul său i-a spus că nu are dreptate. Mai mult, celălalt polițist s-a retras în mașină pentru că nu era de acord cu acțiunea partenerului său.

Bărbatul mai acuză și că polițistul a stat la mai puțin de un  metru de el, i-a reținut buletinul mai bine de jumătate de oră pentru verificări, fără a-l dezinfecta apoi și i-a înmânat un pix ”ronțăit” pentru a semna procesul verbal.

ADVERTISEMENT

Individului i s-a aplicat o amendă de 2.000 de lei, din care poate achita jumătate în termen de 15 zile. Bărbatul a precizat că va contesta amenda, deoarece nu este aplicată justificat.

Poliția Română a anunțat că sunt permise deplasările la spălătoriile auto pentru curățarea mașinilor, atunci când acest lucru este necesar, dar cu respectarea strictă a prevederilor ordonanțelor militare.

ADVERTISEMENT

Un bărbat din Drobeta Turnu Severin a fost amendat cu 16.000 de lei pentru că a ieşit noaptea să cumpere o lămâie. A ajuns la magazin aproape de miezul nopţii, însă nu a avut bani să o plătească şi de acolo lucrurile au degenerat.

ADVERTISEMENT