News

Un bărbat înarmat cu un cuțit, împușcat de poliţişti în una dintre cele mai aglomerate gări din Paris. Acesta ar fi strigat “Allahu Akbar”

Un bărbat înarmat cu un cuțit, împușcat de poliţişti în Gara Saint-Lazare din Paris.
02.11.2021 | 17:48
Un barbat inarmat cu un cutit impuscat de politisti in una dintre cele mai aglomerate gari din Paris Acesta ar fi strigat Allahu Akbar
ADVERTISEMENT

Agenții de securitate nu au avut altă opțiune decât să îl împuște pe bărbatul respectiv, după ce acesta a scos un cuțit și a început să îi amenințe.

Un bărbat înarmat cu un cuțit a fost împușcat în Paris, la metrou

Totul s-a petrecut în seara zilei de luni, dar informația a fost făcută publică abia acum. Bărbatul în cauză avea cu el un cuțit, dar a decis să îl folosească după ce a fost oprit de oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Aceștia i-au cerut individului să poarte masca de protecție, deoarece acesta nu o avea pusă, în ciuda faptului că purtarea sa este obligatorie în Franța, conform legii.

Atunci a fost și momentul în care s-a produs atacul. Individul înarmat cu un cuțit a încercat să îi ucidă pe cei doi agenți, așa că aceștia s-au apărat și l-au împușcat.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a strigat “Allahu Akbar” înainte de atac

Conform presei internaționale, înainte de a comite atacul, care a avut loc la Gara Saint-Lazare, una dintre cele mai aglomerate din Paris, el a strigat „Allahu Akbar, Franța este condusă de Statul Isalmic”.

Bărbatul în cauză a fost grav rănit, iar el a fost transportat la spital. Șansele sale de supraviețuire nu sunt prea mari. El a fost împușcat de două ori în piept.

ADVERTISEMENT

„Cei doi agenți și-au folosit arma de serviciu pentru a se apăra și a-l neutraliza pe bărbatul agresiv. Persoana rănită a fost îngrijită de serviciile de urgență”, a precizat compania feroviară de stat SNCF într-un comunicat.

Bărbatul în cauză a fost identificat. El este născut în anul 1974 și era deja cunoscut pentru mai multe acte de violență și amenințări. Totuși, el nu fusese în atenția serviciilor secrete din Franța.

ADVERTISEMENT

Pe numele său a fost deschis un dosar penal, el fiind acuzat de tentativă de omor, terorism și violență cu arme. Cercetările în acest caz sunt în plină desfășurare.

Un alt incident a avut loc la gara din Paris, acum câteva zile

Incidentul de acum nu este unul singular. Tot gara din Paris a fost ținta unui alt atac, de această dată fiind vorba despre o alertă cu bombă, dar aceasta s-a dovedit a fi una nefondată.

„Forţele de ordine au cerut evacuarea Gării de Nord din cauza unei alerte cu bombă. Traficul feroviar este oprit”, a transmis conducerea Gării de Nord din Paris la acel moment.

ADVERTISEMENT