News

Un bărbat infectat cu coronavirus a fugit dintr-un spital din Capitală

30.04.2020 | 15:02
Un barbat infectat cu coronavirus a fugit dintrun spital din Capitala
ADVERTISEMENT

Un bărbat în vârstă de 34 de ani din județul Vrancea care era diagnosticat cu noul tip de coronavirus a fugit miercuri dintr-un spital din Capitală.

Un bărbat infectat cu coronavirus a fugit dintr-un spital din Capitală

Potrivit news.ro, în seara de 29 aprilie, poliţiştii buzoieni au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat infectat cu coronavirus a părăsit în cursul zilei incinta Spitalului Marius Nasta din Bucureşti fără a avea încuviințarea medicilor.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii au organizat filtre pe şoselele din judeţ, iar în jurul orei 21:00 persoana a fost identificată pe DN2 E85, pe raza comunei Oreavu, în timp ce se deplasa cu un taxi către Vrancea.

”Autoturismul a fost blocat în trafic, iar ocupanţii maşinii au fost atenţionaţi să rămână în autoturism, timp în care poliţiştii au asigurat zona până la sosirea echipajelor suplimentare în vederea escortării”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Ane-Marie Vrapciu.

ADVERTISEMENT

Bărbatul fusese arestat preventiv pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice

Autoturismul a fost condus către județul Vrancea de echipajele de poliţie din Buzău şi Vrancea, iar bărbatul diagnosticat cu SARS-CoV-2 şi şoferul autoturismului, un bucureştean în vârstă de 46 de ani, au fost predaţi echipajului ISU Vrancea.

Bărbatul fusese arestat preventiv pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, fiind testat pozitiv cu coronavirus în arestul Poliţiei Vrancea. După confirmare, el a fost transferat la spitalul penitenciar Jilava, aceasta fiind unitate de suport pentru cei din arest și deținuţi.

ADVERTISEMENT

Între timp, măsura arestării preventive a fost revocată, dar cum bărbatul fusese confirmat cu coronavirus, nu a fost lăsat să plece acasă, ci a fost dus la Spitalul Marius Nasta din Bucureşti, de unde a fugit miercuri.

În urmă cu zece zile un pacient asimptomatic a reușit să fugă din Spitalul Județean Iași. El era cazat la parter şi a reuşit să se strecoare pe lângă cadrele medicale. Bărbatul, care era cunoscut ca alcoolic, a fost prins în comuna Ciurea.

ADVERTISEMENT

Un alt caz asemănător a avut loc în luna martie la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București. Respectivul bărbat încă nu fusese testat, fiind doar suspectat că ar avea COVID-19.

ADVERTISEMENT