News

Un bărbat s-a dus beat la examenul auto. Ce decizie au luat cei de la poliție

Un bărbat de 40 de ani din județul Dolj a dat dovadă de o inconștiență crasă. Acesta s-a prezentat beat la examenul pentru obținerea permisului auto.
17.11.2022 | 11:26
Un barbat sa dus beat la examenul auto Ce decizie au luat cei de la politie
Un bărbat din Dolj s-a prezentat beat la examenul auto. Ce a arătat verificarea cu aparatul etilotest. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Agenții de poliție din județul Dolj au avut parte, joi, de o surpriză extrem de neplăcută la proba practică pentru dobândirea carnetului de șofer.

Un bărbat din Dolj s-a prezentat beat la examenul auto. Ce a arătat verificarea cu aparatul etilotest

Polițiștilor evaluatori nu le-a fost foarte greu să depisteze faptul că acest individ se află sub influența băuturilor alcoolice.

ADVERTISEMENT

IPJ Dolj precizează că acest bărbat, domiciliat în comuna Amărăștii de Jos mirosea puternic a alcool.

”În dimineața zilei de 17.11.2022, în jurul orei 08:30, un polițist examinator din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dolj a constatat că un candidat cu vârsta de 40 ani, din comuna Amărăștii de Jos, județul Dolj, emana halena alcoolică în timpul examinării practice pentru obținerea permisului de conducere categoria C”, se arată într-un comunicat IPJ citat de Cronica Olteniei.

ADVERTISEMENT

Având serioase dubii asupra capacității sale de a susține un examen practic, agenții de la Rutieră l-au testat cu aparatul etilotest.

În urma verificării s-a constatat că acest ”aspirant” la carnetul de șofer are o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT

În consecință, bărbatul a fost declarat respins la proba practică pentru obținerea permisului de conducere categoria C.

Interesant este faptul că acest bărbat a avut în trecut permis de conducere pentru această categorie. Carnetul îi fusese anulat tot pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

ADVERTISEMENT

Un caz similar petrecut, tot în Dolj, în august

Nu cu mult timp în urmă, în luna august, tot în Dolj, un bărbat de 60 de ani s-a prezentat băut la examenul practic pentru obţinerea permisului de conducere la categoria C.

”Un poliţist din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Dolj a constatat că un candidat din comuna Perişor, judeţul Dolj, emana halenă alcoolică în timpul examinării practice”, a anunțat într-un comunicat, pe 8 august, Prefectura Dolj.

Individul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest. Acesta a arătat o concentrație alcoolică de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT
Tags: