News

Un bărbat s-a sinucis în direct pe Facebook. Prietenii și familia sunt în stare de șoc

Un bărbat din Anglia s-a sinucis în direct pe Facebook și a șocat întreaga comunitate din care făcea parte. Individul avea probleme psihice.
10.11.2022 | 12:37
Un barbat sa sinucis in direct pe Facebook Prietenii si familia sunt in stare de soc
Sinucidere pe FB în Anglia. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Cel care a alertat autoritățile a fost un prieten apropiat al bărbatului, înainte ca mai multe rude și prieteni să vadă cumplita filmare.

S-a sinucis LIVE pe Facebook

Paul David Hilton, în vârstă de 34 de ani, s-a spânzurat în propria casă pe 30 aprilie, însă cazul său a fost făcut public doar acum. Înainte de a se sinucide și-a invitat prietenii să asiste LIVE pe Facebook la acest moment.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu se aștepta ca acesta să-și pună capăt zilelor și credeau că vor asista la un moment amuzant. Lewis Morrison, prietenul bărbatului, a crezut că transmisiunea în direct ”ar fi ceva amuzant, pentru că Paul era un tip amuzant”.

Șocat, fără să știe ce va urma, a asistat la sinuciderea amicului său. Transmisiunea LIVE pe Facebook încă mergea când medicii au ajuns acasă la bărbat, la șase minute după ce a fost făcut apelul de urgență.

ADVERTISEMENT

Unul dintre paramedici și-a dat seama că totul e transmis LIVE pe Facebook și a oprit filmarea, conform Manchester Evening News.

Se pare că bărbatul avea mari probleme cu dependența de alcool și droguri și, mai mult, suferea de probleme mintale. Medicii au descoperit că acesta avea în sânge un nivel de alcool de două ori și jumătate față de limita legală, pe lângă urme de cocaină în sistem.

ADVERTISEMENT

”Una dintre cele mai alarmante și supărătoare caracteristici ale acestui caz este că a decis că va transmite în direct evenimentele din casa lui. A existat un grad de pregătire care demonstrează că a orchestrat scena, pentru a se asigura că ultimele sale momente au fost transmise în direct”, au transmis anchetatorii.

Bărbatul era considerat un ”tată iubitor pentru cei patru copii frumoși ai săi”, conform prietenilor.

ADVERTISEMENT

”Decesul lui Paul a lăsat familia noastră devastată. A fost primul meu fiu și fratele mai mare pentru Anthony, Paula și Emma. Era adorat de atât de mulți oameni”, a explicat mama bărbatului, vizibil îndurerată.

Problemele pentru britanic ar fi început în 2011 după moartea bunicii sale pe care o iubea foarte mult.

ADVERTISEMENT
Tags: