News

Un bărbat s-a sinucis în secția Covid a Spitalului Județean Arad. Avea doar 28 de ani

29.03.2021 | 11:21
Un barbat sa sinucis in sectia Covid a Spitalului Judetean Arad Avea doar 28 de ani
ADVERTISEMENT

Un tânăr de 28 de ani și-a pus capăt zilelor, luni dimineață, în secția dedicată pacienților Covid-19 din cadrul Spitalului Județean Arad. Acesta era domiciliat în județul Hunedoara și se afla internat de nouă zile.

Potrivit antena3.ro, nimic nu părea să anunțe tragedia ce avea să se producă. Starea sa de sănătate evolua spre bine și chiar urma să fie externat în foarte scurt timp.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 05:00, pacientul a fost observat de asistenta de pe tronson în timp ce se îndrepta spre toaletă. Văzând că nu se mai întoarce în salon, aceasta s-a dus să verifice și l-a găsit spânzurat de o țeavă, cu șnurul de la pijama.

Un tânăr de 28 de ani s-a spânzurat în secția Covid a Spitalului Județean Arad

„Pacientul se afla în zona ”roşie” a spitalului, iar o asistentă a observat că nu s-a întors în salon de la baie şi a mers să verifice.

ADVERTISEMENT

În momentul în care l-a găsit spânzurat, a solicitat prezenţa medicului de gardă şi a unui medic de terapie intensivă.

Au început manevre de resuscitare care au durat o oră şi jumătate, după care a fost declarat decesul”, a declarat purtătorul de cuvânt al SCJU Arad, Simina Roz.

ADVERTISEMENT

Medicii și asistentele care l-au îngrijit susțin că bărbatul nu a prezentat semne de anxietate sau depresie. Acesta a fost resuscitat mai bine de o oră şi jumătate, dar fără succes.

Trupul său neînsuflețit a fost transportat ulterior la Serviciul Județean de Medicină Legală în vederea necropsiei. Oamenii legii au demarat o anchetă și urmează să se stabilească împrejurările exacte în care s-a produs decesul.

ADVERTISEMENT

O pacientă descrie chinurile trăite în secția ATI Arad: „Am impresia că stau într-o morgă”

În altă ordine de idei, o pacientă și-a făcut curaj să vorbească despre momentele înfiorătoare pe care le-a trăit în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal din Arad, unde „stau bătrâni în pat, îngheață și nu zic nimic”.

M-am internat în Spitalul Municipal și este inuman ce se întâmplă. Eu sunt tânără și am ajuns să mă doară oasele de frig. Am făcut un pic de gălăgie ne-a aducs un calorifer, după care se pare că au venit și l-au luat că nu mai avem nevoie de el.

De la 4:00 dimineața abia dacă am apucat să mă încălzesc cu ciorapi și cu pătura aia mică de prunci pe care îmi ia dat-o care îmi ajunge până la genunchi și abia am apucat să adorm.

Eu sunt tânără, dar stau bătrâni aici, stau în pat și îngheață și nu zic nimic. Este frig la baie. Apa este rece, zici că e apă de munte. La baie frig, pe coridor e frig, oriunde este frig.

Am impresia că stau într-o morgă. Sunt pe secția COVID internată de vineri și de cum am ajuns aici a fost frig. De când sunt aici este frig. Cadrele medicale ne spun „așa este, doamnă, la noi. Nu vă place, vă rog să faceți o sesizare!”

Şi mâncarea care se aduce la ora 10:00 se pune pe coridoare unde e frig și la ora 13:00 când deschizi plasticul ăla curge apa de acolo. Este o bătaie de joc absolut”, a povestit pacienta.

ADVERTISEMENT
Tags: