Bărbatul avea 60 de ani și locuia în Bârca, județul Dolj. Conform IPJ Dolj, cei care au fost sesizați primii au fost polițiștii de la Secția 13 Poliție Rurală Segarcea. Oamenii legii vor acum să afle ce s-a întâmplat și vor sta de vorbă cu rudele și prietenii bărbatului pentru a vedea ce motive avea acesta să-și încheie socotelile cu viața.
”Din nefericire, acesta a fost găsit spânzurat de grinda de lemn aflată în magazia unei unităţi de învăţământ din comuna Bârca. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de ambulanţă care a constatat decesul și a deschis o anchetă în acest caz.
Trupul bărbatului a fost depus la morgă în vederea efectuării unei expertize medico-legale şi stabilirii cauzei decesului”, conform News.ro. Cazul nu este tratat ca fiind suspect, deci cel mai probabil bărbatul și-a pus capăt zilelor în urma unei depresii.
”În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, iar cercetările sunt continuate, urmând a fi propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă”, a transmis sursa citată.
În urmă cu mai multe săptămâni, un bărbat din Abrud, Alba, în vârstă de 46 de ani, era găsit spânzurat într-o pădure de la periferia orașului. Bărbatul fusese dat dispărut de familie, după ce a plecat de acasă pe 21 octombrie și nu s-a mai întors.
Din nefericire a fost găsit mort după o săptămână. ”Din nefericire, bărbatul a fost găsit spânzurat pe Dealul Stiurt, la marginea unei păduri, pe raza oraşului Abrud. Cercetarea la faţa locului este în desfăşurare”, au transmis reprezentanții Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.
Dispariția bărbatului fusese anunțată de cumnatul său. Bărbatul dispărut a fost imediat dat în urmărire, însă a durat aproximativ o săptămână până la găsirea sa. Surprinzător, cazurile de sinucidere sunt tot mai dese în țara noastră, cu toate că România nu este tocmai renumită pentru numărul mare de sinucideri.
Conform datelor Eurostat, în Europa anul trecut s-au înregistrat 10,2 decese prin sinucidere la 100.000 de locuitori. România se situează sub medie, cu o rată de 9,85 sinucideri la 100.000 de locuitori. Cea mai mare rată a sinuciderilor din România se înregistrează în Transilvania.
Aici rata sinuciderilor este de 14,02, la polul opus fiind Banatul cu o rată de 7,38. În Moldova rata sinuciderilor urcă la 11,43, în timp ce în Dobrogea rata este de 9,99. Interesant, în Muntenia și Oltenia ratele sunt mai scăzute, de 8,36 respectiv 8,14 sinucideri la 100.000 de locuitori.