News

Un bărbat s-a vindecat de Covid-19 după două luni de la internare. Pacientul a stat 25 de zile ventilat mecanic

25.05.2020 | 17:24
Un barbat sa vindecat de Covid19 dupa doua luni de la internare Pacientul a stat 25 de zile ventilat mecanic
ADVERTISEMENT

Un bolnav de Covid-19 din Arad s-a vindecat la două luni de la internare, după ce a stat intubat 25 de zile. Bărbatul în vârstă de 52 de ani a fost externat, luni 25 mai, din Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad (SCJU), după două luni din data în care a fost internat în spital.

Un bărbat s-a vindecat de Covid-19 la 2 luni de la internare

Între timp, bărbatul a fost intubat și ventilat mecanic 25 de zile la o secție de Terapie Intensivă. “A fost o provocare pentru întreaga echipă medicală. Pacientul nostru a stat intubat şi ventilat 25 de zile, timp în care a luptat, alături de noi, pentru a învinge boala”, a declarat doctorul Mihaela Albu Gulyas, medic coordonator Compartiment ATI Covid-19.

ADVERTISEMENT

Conform AgerPres, pacientul a ajuns la SCJU Arad în 23 martie, cu simptome clare de infecție cu SARS-CoV-2. Bărbatul a fost internat de urgență pe Secția de Boli Infecțioase Adulți, după care a fost testat.

Pacientul avea febră, frisoane, tuse și era dependent de mască de oxigen, astfel că a fost transferat la Secția Clinică ATI II, după o radiografie în care s-a constatat că plămânii erau afectați de boală. Ajuns la ATI II a fost intubat și ventilat mecanic.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre un caz deosebit din punct de vedere medical. Întreaga echipă medicală a secţiilor de anestezie şi terapie intensivă am colaborat şi ne-am consultat cu privire la tratamentul care trebuie administrat pacientului. Din păcate, pe data de 1 aprilie a trebuit intubat şi ventilat mecanic. Au urmat trei săptămâni critice în care a fost tratat şi monitorizat în permanenţă şi, treptat, starea sa de sănătate a început să se îmbunătăţească.

În zilele de 23, respectiv 24 aprilie, i-am recoltat probele pentru testele II şi III, iar rezultatele au fost negative. Pe 25 aprilie, l-am extubat şi transferat pe ATI I, unde sunt îngrijiţi pacienţii fără COVID-19. Pot spune că, din punct de vedere medical, a fost o provocare pentru întreaga echipă, dar şi pentru pacientul nostru care a luptat zi de zi, clipă de clipă, împreună cu noi, pentru a supravieţui acestui virus”, a explicat medicul Albu.

ADVERTISEMENT

După o lună de stat în secția ATI, bărbatul a început să mănânce singur și să facă primii pași. “Pacientul a continuat tratamentul intensiv constând în oxigeno-terapie pe masca standard, antibioterapie, terapie respiratorie adjuvantă, corticoterapie şi tratament antidiareic.

Totodată, a primit suport nutriţional parenteral cât şi enteral, a început kinetoterapia în vederea mobilizării şi a primit suport psihologic, atât din partea personalului medical cât şi din partea familiei, cu care a ţinut legătura telefonic. Starea clinică a pacientului s-a îmbunătăţit considerabil, permiţându-i acestuia transferul pe o secţie medicală în vederea externării la domiciliu”, a explicat doctorul Cristian Nicolescu, medic-șef al Secției ATI I.

ADVERTISEMENT

Arădeanul a fost extrenat în 25 mai din Secția Clinică Medicină Internă I, Compartimentul Alergologie. În județul Arad au fost confirmate 695 de cazuri de coronavirus.

ADVERTISEMENT
Tags: