Un bărbat suspectat că ar pregăti un atentat la startul Bundesligii, arestat în Germania

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
09/08/2016, 20:44
Un bărbat suspectat că ar pregăti un atentat la startul Bundesligii, arestat în Germania

Forţele speciale din Germania au arestat, marţi, în oraşul Mutterstadt, din landul Renania-Palatinat, un bărbat suspectat că ar fi afiliat grupării jihadiste Stat Islamic şi care ar fi pregătit un atac cu prilejul începutului Bundesligii, campionatul german de fotbal, relatează DPA.

Bărbatul este suspectat că ar fi acţionat în numele unui membru de rang înalt al organizaţiei teroriste din Irak şi Siria, a declarat pentru DPA un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din landul Renania-Palatinat. Anterior, cotidianul Bild a relatat că persoana reţinută ar fi fost “un reprezentant de rang înalt” al Stat Islamic.

În baza informaţiilor existente până în prezent se crede că era planificat un atac pentru începutul sezonului de fotbal din Germania, care ar urma să aibă loc la sfârşitul lui august.

Echipa trupelor speciale SEK a acţionat în baza unui pont primit dintr-o închisoare din Gelsenkirchen, în landul vecin Renania de Nord-Westfalia.

Raidul din oraşul Mutterstadt a inclus şi Biroul de stat pentru investigaţii criminale şi a fost condus de forţele de poliţie din Duisburg.

“A fost o cooperare foarte bună între forţele de poliţie din Renania-Palatinat şi Renania de Nord-Westfalia”, a declarat ministrul de interne din primul dintre aceste landuri, Roger Lewentz.

Sursă: www.romaniatv.net

Ştirea MOMENTULUI

Florin Gardoş îi critică pe fanii Craiovei: “Dai totul şi ei te înjură”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×