Un bărbat suspectat că ar pregăti un atentat la startul Bundesligii, arestat în Germania

Germania

Forţele speciale din Germania au arestat, marţi, în oraşul Mutterstadt, din landul Renania-Palatinat, un bărbat suspectat că ar fi afiliat grupării jihadiste Stat Islamic şi care ar fi pregătit un atac cu prilejul începutului Bundesligii, campionatul german de fotbal, relatează DPA.

Bărbatul este suspectat că ar fi acţionat în numele unui membru de rang înalt al organizaţiei teroriste din Irak şi Siria, a declarat pentru DPA un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din landul Renania-Palatinat. Anterior, cotidianul Bild a relatat că persoana reţinută ar fi fost "un reprezentant de rang înalt" al Stat Islamic.

În baza informaţiilor existente până în prezent se crede că era planificat un atac pentru începutul sezonului de fotbal din Germania, care ar urma să aibă loc la sfârşitul lui august.

Echipa trupelor speciale SEK a acţionat în baza unui pont primit dintr-o închisoare din Gelsenkirchen, în landul vecin Renania de Nord-Westfalia.

Raidul din oraşul Mutterstadt a inclus şi Biroul de stat pentru investigaţii criminale şi a fost condus de forţele de poliţie din Duisburg.

"A fost o cooperare foarte bună între forţele de poliţie din Renania-Palatinat şi Renania de Nord-Westfalia", a declarat ministrul de interne din primul dintre aceste landuri, Roger Lewentz.

Sursă: www.romaniatv.net