News

Un bătrân a fost jefuit de hoți deghizați în polițiști. Cum l-au convins să predea toți banii din casă

21.01.2021 | 19:10
Un batran a fost jefuit de hoti deghizati in politisti Cum lau convins sa predea toti banii din casa
Sub pretextul că sunt falși, hoții i-au sustras toți banii de înmormântare. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 83 de ani din Râmnicu Vâlcea s-a trezit în casă cu doi bărbaţi care s-au recomandat a fi poliţişti. O insignă de jucărie a fost suficientă ca acesta să cadă în capcana hoților și să le predea de bună voie agoniseala de-o viață, pe motiv că ar constitui probe într-un dosar de punere în circulație a unor bani falși.

Ulterior, dându-și seama că a fost păcălit, bătrânul și-a sunat fiica și i-a povestit întreaga pățanie, iar aceasta a alertat autoritățile. Pe baza informațiilor furnizate de colegii din ţară care se confruntaseră cu cazuri asemănătoare, poliţiştii au reuşit, câteva ore mai târziu, să-i identifice și să-i rețină pe făptași într-o benzinărie de pe DN 7 / E 81, în comuna Milcoiu, la 20 de kilometri de Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Aveau asupra lor cei 8.000 de lei sustrași din casa bătrânului, bani pe care acesta îi strânsese pentru înmormântare, precum şi legitimaţia / insigna de poliţist.

Jefuit cu o insignă de jucărie. Bătrânul le-a predat falșilor polițiști toți banii din casă, sub pretextul că sun falși

La data de 20 ianuarie, Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată de fiica unui bărbat, de 83 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că, din locuinţa tatălui ei, ar fi fost sustrasă o sumă de bani.

ADVERTISEMENT

Din cercetările efectuate la faţa locului a reieşit că doi bărbaţi s-ar fi recomandat a avea o calitate oficială şi, sub pretextul că au informaţii că bătrânul deţine bani falşi, l-ar fi deposedat de bani.

Poliţiştii vâlceni au depistat doi bărbaţi care ar fi sustras bani din locuinţa unui bătrân, după ce ar fi pătruns în casa lui prin uzurparea de calităţi oficiale.

ADVERTISEMENT

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale şi din schimbul de informaţii operative cu poliţiştii Biroului de Investigarea a Criminalităţii Contra Patrimoniului Oradea, s-a reuşit depistarea, în localitatea Milcoiu, a unui autoturism în care se aflau doi bărbaţi, de 25, respectiv 43 de ani, din judeţul Cluj, bănuiţi de comiterea faptei.

La efectuarea controlului corporal şi al autovehiculului, poliţiştii au descoperit o insignă, pe care aceştia ar fi folosit-o pentru a se prezenta şi 7.550 de lei.

ADVERTISEMENT

În baza probatoriului administrat, faţă de cei doi bărbaţi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, aceştia  fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi uzurparea de calităţi oficiale.

Astăzi (n.r. joi, 21 ianuarie), cei doi bărbaţi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea, pentru Adevărul.ro.

ADVERTISEMENT