News

Un bătrân dat dispărut, găsit de poliţie cu hipotermie și degerături. A murit la scurt timp la spital

Un bătrân din județul Dolj a fost dat dispărut, iar zeci de oameni au pornit în căutarea lui. Până la urmă, a fost găsit într-o zonă cu vegetație stufoasă, suferind de hipotermie și cu degerături la picioare. A fost dus de urgență la spital, dar medicii nu l-au mai putut salva.
05.11.2021 | 19:05
Un batran dat disparut gasit de politie cu hipotermie si degeraturi A murit la scurt timp la spital
ADVERTISEMENT

Un bătrân în vârstă de 75 de ani, din județul Dolj, care a dispărut de la domiciliu, a fost căutat ore în șir de echipe de polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari. Dupe zeci de kilometri pătrați scotociți, echipele de căutare l-au găsit pe bărbat într-o zonă cu vegetație foarte densă.

Bătrânul dat dispărut a fost găsit în stare de conștientă de către polițiști

Bărbatul era conștient când a fost găsit, dar se afla în stare de hipotermie și avea degerături la picioare. Bătrânul a fost dus la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, dar la scurt timp a murit.

ADVERTISEMENT

Dispatiția bătrânului a fost anuțată de joi, de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

“Având în vedere natura și caracteristicile evenimentului, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj s-a constituit imediat un colectiv complex, format din peste 20 de polițiști din cadrul Serviciul de Investigații Criminale, Poliția Orașului Dăbuleni şi grupa canină, fiind totodată solicitat sprijin structurilor de jandarmi din cadrul IJJ Dolj şi GJMb Craiova, pompieri din cadrul ISU Dolj, Primăriei Dăbuleni, precum şi lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Dăbuleni, fiind constituite echipe de căutare a bătrânului dispărut, precum şi de scotocire şi periere a zonelor intravilane şi extravilane ale localității Dăbuleni”, au menționat polițiștii.

ADVERTISEMENT

L-au căutat pe o arie de 1.500 de hectare

Operațiunile de salvare s-au derulat pe o arie de 1.500 de hectare, în cimitire, curți și case părăsite, la instituții publice și pe lângă vii, pe câmpuri, prin canale de irigații, la ferme sau în păduri.

Echipele de căutare au fost ajutate de peste 20 de voluntari care cunoșteau foarte bine zona.

După câteva ore de căutări, bătrânul a fost descoperit la doar cinci kilometri de locuința sa, într-o zonă cu vegetație înaltă și stufoasă.

ADVERTISEMENT

“Bătrânul, deși în stare de hipotermie și cu posibile degerături la membrele inferioare, a fost găsit în viață, fiind conștient și a fost transportat la spitalul pentru evaluare, monitorizare şi acordarea de îngrijiri medicale”, au precizat polițiștii.

A decedat la spital în timp ce primea îngrijiri medicale. Poliția a deschis dosar penal pentru omor

Forțele de ordine au fost anunțate, vineri, de angajații spitalului din Craiova, locul în care bărbatul a fost dus pentru control, monitorizare și îngrijiri, cu privire la faptul moartea omului.

ADVERTISEMENT

Ca urmare, autoritățile competente au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Va fi efectuată, totodată, o expertiză criminalistică în vederea stabilirii cauzei exacte a morții.

ADVERTISEMENT
Tags: