News

Un bătrân din SUA a fost împins de polițiști, iar acum se află în stare critică la spital. Video

05.06.2020 | 20:28
Un batran din SUA a fost impins de politisti iar acum se afla in stare critica la spital Video
ADVERTISEMENT

Doi polițiști din Buffalo, New York, au fost suspendați din funcție după ce au fost surprinși în momentul în care îmbrâncesc un bătrân care, mai apoi, dă cu capul de asfalt.

Un bătrân din SUA a fost lovit brutal de poliția din SUA

Clipul cu bâtrănul lovit a devenit viral, toți oamenii criticând modul în care polițiștii au gestionat situația.

ADVERTISEMENT

Incidentul a fost surprins joi, 4 iunie, în timpul protestelor din Piața Niagara, conform CBS. Pe imagini se vede cum un protestatar, evident foarte bătrân, le reproșa ceva polițiștilor. Nervoși, aceștia l-au bruscat pe bătrân, care a căzut pe spate și s-a lovit la cap de asfalt.

Bătrânul a fost transportat de urgență la spital cu ambulanța, conform martorilor la incident.

Primarul din Buffalo, Byron Brown, a criticat dur modul de a acționa al polițiștilor. Politicianul a dezvăluit că bărbatul se află în stare gravă la spital.

ADVERTISEMENT

În această seară, după o altercație fizică între două grupuri de protestatari care manifestau ilegal, doi polițiști au doborât un bărbat în vârstă de 75 de ani. După zile întregi de proteste pașnice, după mai multe ședințe între conducerea poliției și restul membrilor comunității, acest eveniment e trist. Sper să facem progrese, așa cum ne dorim cu toții”, a explicat primarul.

Șeful Poliției din Buffalo, Jeff Rinaldo, a declarat că cei doi polițiști au fost suspendați imediat din funcție pe termen nedeterminat. Inițial, înainte să apară imaginile video, șeful poliției susținea că bărbatul s-ar fi împiedicat și a dat cu capul de asfalt.

ADVERTISEMENT

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a criticat la rândul său incidentul și a subliniat faptul că „polițiștii trebuie să protejeze oamenii, nu să comită abuzuri”. Cum era de așteptat, mii de oameni au fost revoltați pe internet de gestul polițiștilor și situația a fost inflamată de gestul oamenilor legii.

America se confruntă în aceste zile cu o serie de proteste nemaivăzute, în zeci de orașe, după ce afro-americanul George Floyd a fost ucis de poliția din Minneapolis.

ADVERTISEMENT