News

Un bebeluș a murit la două zile de la naștere. Spitalul din Slatina se confruntă cu acuzații de malpraxis

13.01.2021 | 15:11
Un bebeluș a murit la două zile de la naștere. Spitalul din Slatina se confruntă cu acuzații de malpraxis
Bebeluș cu două capete, născut în București. Micuțul nu a supraviețuitSursa foto: Inquam Photos - George Calin
ADVERTISEMENT

Spitalul Judeţean din Slatina se confruntă cu acuzații de malpraxis, după ce un bebeluș de doar două zile a murit. Fetița era în stare gravă, iar tatăl acesteia îi acuză pe medici pentru timpul care s-a scurs până la a se lua decizia unui transfer în București.

Soții Calcan așteptau cu nerăbdare venirea pe lume a primului lor copil. Fetița s-a născut sănătoasă, însă, după două zile, starea de sănătate a acesteia s-a agravat. Părinții au fost informați că micuța are nevoie de oxigen.

ADVERTISEMENT

La Spitalul Judeţean din Slatina nu se găsea aparatura necesară, iar până s-a luat decizia unui transfer în Capitală au trecut două ore. Bebelușul nu a rezistat, scrie Digi 24. 

Un bebeluș a murit la două zile de la naștere. Spitalul din Slatina se confruntă cu acuzații de malpraxis

„De la 10 a suportat alteraţia plămânului şi până la ora 3.00 nu au încercat. Tocmai la 3 s-au gândit că trebuie să o ducem la Bucureşti”, a spus tatăl micuței, Mihăiţă Calcan.

ADVERTISEMENT

Au mai trecut două ore până când medicii din Slatina au găsit un spital care să o poată primi pe fetiță și să-i administreze oxigen. În momentul în care o ambulanță dotată cu aparatura necesară transferului a sosit la instituția sanitară copila deja murise.

Managerul spitalului, Radu Ene, spune că nu are prea multe explicații pentru care transferul nu a fost efectuat la momentul în care se cerea acest lucru: „trebuie precizat că rangul maternităţii noastre ne permite observația pacientului timp de trei zile. Poate o să vă întrebaţi de ce pacientul nu a fost transferat imediat, dar iniţial pacientul a avut o situaţie favorabilă care nu a necesitat transferul”, a spus medicul.

„Ulterior sunt consemnate toate demersurile noastre de transfer şi a fost trecut în foaia de observaţie şi nu pot să vă spun de ce nu s-a realizat acest lucru”, a adăugat directorul medical al unității medicale.

ADVERTISEMENT

Tatăl micuței mai precizează că nașterea s-a făcut prin cezariană, de urgență. Bărbatul a depus plângere la Colegiul medicilor, dar și la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt și la Poliție.

„Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală și au dispus efectuarea necropsiei nou-născutului”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri