News

Un bebeluș de 4 săptămâni, infectat cu coronavirus. Mama copilului a fost testată negativ

01.06.2020 | 12:38
Un bebeluș de 4 săptămâni, infectat cu coronavirus. Mama copilului a fost testată negativ
Un bebeluș de numai 4 săptămâni din Botoșani a fost infectat cu coronavirus și a fost internat de urgență în spital. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un bebeluș de numai 4 săptămâni din Botoșani a fost infectat cu coronavirus și a fost internat de urgență în spital.

Un bebeluș de 4 săptămâni, infectat cu coronavirus

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei, a declarat pentru Agerpres că în ciuda faptului că bebelușul de 4 săptămâni a fost infectat cu coronavirus, mama acestuia a fost testată negativ.

ADVERTISEMENT

Copilul a fost internat pe Secţia de boli infecţioase – pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” din Botoșani, unde este supus tratamentului de specialitate.

Cadrele medicale au demarat o anchetă epidemiologică pentru a se stabili sursa infecţiei, principala bănuială fiind aceea că micuţul ar fi contactat boala de la nişte rude din municipiul Suceava.

ADVERTISEMENT

România se apropie de 20.000 de cazuri de coronavirus

Acesta este cel mai mic pacient cu coronavirus înregistrat în judeţul Botoşani de la începutul pandemiei.

Ultimul bilanț anunțat luni de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 19.257, iar cel al morților este de 1.270.

Un bebeluș de doar cinci luni din Brazilia a învins COVID-19 după ce a stat în comă peste o lună de zile. Bătălia micuțului cu această cumplită boală a fost celebrată în țara din America de Sud, el fiind văzut acum ca un simbol al luptei cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

În schimb, o fetiță de cinci luni din localitatea dominicană Comendador a murit după ce a primit din partea unui vraci haitian sânge de broască țestoasă, pentru a fi apărată de COVID-19.

Un nou-născut a murit în Africa de Sud, la doar două zile după naștere. Bebelușul era infectat cu COVID-19, însă se născuse prematur și a avut nevoie de ventilație imediat după naștere.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri