Un bebeluș de doar 23 de zile a murit de COVID-19 în Filipine

Adrian Baciu   
în HotNews
10/04/2020, 11:41
Un bebeluș de doar 23 de zile a murit de COVID-19 în Filipine
Un bebeluș de doar 23 de zile a murit de COVID-19 în Filipine. Sursa foto: hepta.ro

Un bebeluș de doar 23 de zile a murit de COVID-19 în Filipine, fiind până la această oră cel mai tânăr deces înregistrat în această țară din cauza pandemiei.

Un bebeluș de doar 23 de zile a murit de COVID-19 în Filipine

Autoritățile de la Manila au anunțat în cursul zilei de ieri, că un bebeluş de 23 de zile și-a pierdut viața din cauza infectării cu COVID-19.

Decesul a fost consemnat în localitatea filipineză Lipa, situată la 70 de kilometri de Manila, a informat primarul oraşului, Eric Africa, pe contul său de Facebook, relatează Indian Express.

Până în prezent, bebelușul din Filipine care se numără printre puținele cazuri raportate în lume de nou-născuți decedați din cauza acestei boli.

Decesul a fost înregistrat duminică, 5 aprilie, însă testul de coronavirus care a relevat infecția a venit abia joi, 9 aprilie. Departamentul de Sănătate din Filipine a confirmat moartea bebelușului din localitatea Lipa în buletinul său zilnic.

În aceeași intervenție, forul filipinez a raportat 4.076 de cazuri COVID-19, 203 de decese și 124 de pacienți recuperați în întreaga țară.

Președintele din Filipine, Rodrigo Duterte, a emis un decret de prelungire a carantinei la Luzon. În această zonă a țării trăiesc 57 de milioane de persoane, peste jumătate din populaţia filipineză

”Lockdown-ul” a fost instituit pe 17 martie și va dura acum până la 30 aprilie, cu scopul de a consolida eforturile depuse împotriva pandemiei de COVID-19.

Un alt bebeluș a murit de coronavirus în Brazilia

Cel mai tânăr deces din cauza COVID-19 vine însă din Brazilia. Născut de doar patru zile, un bebeluș a murit din cauza insuficienței respiratorii.

Închide ×