News

Un bebeluș de patru zile a murit din cauza coronavirusului. Este al doilea caz de acest gen din Brazilia

09.04.2020 | 15:52
Un bebelus de patru zile a murit din cauza coronavirusului Este al doilea caz de acest gen din Brazilia
ADVERTISEMENT

Un bebeluș de doar patru zile a murit din cauza coronavirusului în localitatea Natal, capitala statului Rio Grande do Norte din Brazilia.

Un bebeluș de patru zile a murit din cauza coronavirusului

Conform Agerpres, secretariatul pentru sănătate din Rio Grande do Norte a confirmat că bebeluşul, născut prematur vinerea trecută şi care prezenta insuficienţă respiratorie, a decedat marţi, iar mama sa a fost plasată în izolare.

ADVERTISEMENT

Cazul bebelușului de patru zile mort din cauza coronavirusului este anchetat de autoritățile locale. ”Încă nu se ştie dacă contagierea s-a realizat după naştere. Trebuie să aprofundăm investigaţia privind contagierea cu părinţii bebeluşului”, a declarat Petronio Spinelli, adjunctul secretarului regional al sănătăţii.

Autorităţile medicale din Natal au informat ca mama copilului a fost internată la maternitatea joi, cu o zi înainte de naştere, prezentând complicaţii respiratorii şi având un istoric medical preexistent de diabet, hipertensiune şi obezitate.

ADVERTISEMENT

Brazilia are peste 15.000 de cazuri și 800 de decese

Este al doilea caz de bebeluș mort din cauza infectării cu noul tip de coronavirus în Brazilia, după ce luni a fost raportat decesul în oraşul Iguatu unui copil în vârstă de doar trei luni.

Bebelușul răpus de virusul ucigaș s-a născut cu sindromul Bartter. Minorul, care a fost depistat pozitiv cu coronavirus a decedat în urma complicaţiilor de bronşită şi pneumonie.

ADVERTISEMENT

Înainte de moartea celor doi bebeluşi, cea mai tânără victimă din Brazilia infectată cu COVID-19 era un adolescent de 15 ani din regiunea metropolitană Recife şi care, potrivit autorităţilor medicale, avea probleme neurologice preexistente.

Ministerul Sănătăţii a confirmat 800 de decese şi 15.927 de cazuri în această ţară cu o populaţie de 46 milioane de locuitori, cu o concentrare a contagierilor în statul Sao Paulo, cel mai bogat şi mai populat stat, unde au fost raportate 428 decese şi 6.708 cazuri.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, Serviciul de Sănătate din Brazilia a anunțat primul caz de coronavirus la un indigen din Amazon, iar temerile sunt foarte mari că boala ar putea face ravagii în comunitățile de triburi.

ADVERTISEMENT