Un bebeluș din SUA este mai mic cu 18 luni decât mama sa. Care e explicația medicală

Adrian Baciu   
în HotNews
02/12/2020, 18:08
Un bebeluș din SUA este mai mic cu 18 luni decât mama sa. Care e explicația medicală
Un bebeluș din SUA este mai mic cu 18 luni decât mama sa. Care e explicația medicală. Sursa foto: colaj Fanatik

Un bebeluș din Statele Unite ale Americii (SUA) este mai mic cu 18 luni decât mama sa. Da, 18 luni, nu ani, iar acest lucru are și o explicație medicală.

Un caz medical aparte petrecut peste ocean a atras atenția întregii lumi în această toamnă. O fetiță a venit pe lume la sfârșitul lunii octombrie, iar la originea ei stă un embrion păstrat din octombrie 1992.

Astfel, deși micuța Molly Gibson are puțin peste o lună de când a venit pe lume, ea s-ar fi putut naște oricând în ultimii 27 de ani, relatează CNN.

Caz medical deosebit în SUA: un bebeluș este mai mic cu 18 luni decât mama sa. Care e explicația

Un nou record medical s-a petrecut în această perioadă în SUA. Tina Gibson a născut-o pe Molly la sfârșitul lunii octombrie, la distanță de aproape 27 de ani după înghețarea embrionului. Nașterea de acum două luni a stabilit un nou record privind cea mai lungă perioadă de timp după care un embrion înghețat a rezultat într-o naștere.

Recordul anterior este deținut de aceeași familie, fiind al Emmei, sora mai mare a lui Molly. Aceasta s-a născut în noiembrie 2017, după ce embrionul său a fost înghețat timp de 24 de ani.

Interesant este faptul că, între Tina și fiica ei, micuța Molly, există o diferență de vârstă de doar 18 luni, totul datorită minunilor științifice. Din punct de vedere tehnic medical, bebelușul are 27 de ani, scrie presa de peste ocean.

Mama lui Molly, Tina, acum în vârstă de 29 de ani, s-a născut în aprilie 1991. Peste nici doi ani distanță, mai exact peste 18 luni, în octombrie 1992, era înghețat embrionul din care avea să se nască Molly.

Soții Gibson: ”Nu recordurile contează pentru noi”

Embrionul din care s-a născut Molly a fost înghețat în octombrie 1992 și a rămas în starea respectivă până în luna februarie a acestui an când Tina și Ben Gibson, un cuplu din statul american Tennessee, l-au adoptat.

Cei doi membrii ai familiei Gibson spun că nu recordurile contează pentru ei.: ”Cu Emma am fost atât de încântați să avem un bebeluș”, a declarat Tina Gibson pentru CNN.

”Cu Molly suntem la fel. Este oarecum amuzant – iar am stabilit un alt record mondial”, a adăugat mama fetiței.

Molly a rămas însărcinată cu ambele fete cu ajutorul Centrului Național de Donație a Embrionilor, un ONG religios din Knoxville care păstrează embrioni înghețați pe care cuplurile au decis să nu îi folosească la fertilizarea in vitro.

Familiile pot adopta acești embrioni neutilizați care apoi sunt transferați în uterul mamei adoptive.

Închide ×