News

Un biciclist a murit și un altul a ajuns rănit la spital după o plimbare la ieșire din Blaj

Doi bicicliști se plimbau pe drumul național DN 14 B, la ieșirea din Blaj, când un autoturism i-a lovit din plin.
02.07.2024 | 17:32
Un biciclist a murit si un altul a ajuns ranit la spital dupa o plimbare la iesire din Blaj
Locul accidentului mortal de la Blaj și echipajele care investighează cum s-a întâmplat totul. Sursă foto: ISU Alba / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În urma unui accident care a avut loc în Blaj, un biciclist a murit pe loc, iar un altul a ajuns cu răni la spital. Un autoturism condus de un tânăr i-a lovit în plin.

Cum s-a întâmplat accidentul mortal din Blaj

Marți după-amiaza, un accident mortal s-a produs pe drumul național DN 14 B, la ieșirea din Blaj, spre Crăciunelu de Jos. Un biciclist a decedat pe loc și un altul a ajuns rănit la spital după ce au fost loviți în plin de o mașină, potrivit Alba24.

ADVERTISEMENT

Potrivit ISU Alba, echipajul SMURD din cadrul Gărzii de intervenție Blaj a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical. Biciclistul rănit a fost asistat de echipajul SMURD, iar șoferul autoturismului și pasagerul alături de care se afla în mașină, au fost asistați de echipajul SAJ.

Imediat după accident, traficul a fost îngreunat și, ulterior, blocat pe ambele sensuri de circulație pentru activitățile procedurale și de cercetare la fața locului, dar a fost reluat la scurt timp.

ADVERTISEMENT

După câteva investigații, reprezentanții IPJ Alba au transmis că biciclistul care a decedat era în vârstă de 59 de ani și era din localitatea Sâncel. Rănitul are tot 59 de ani și este consătean cu cel care și-a pierdut viața.

La volan se afla un tânăr de 24 de ani, din Crăciunelu de Jos, care conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în județul Suceava. Atât șoferul, cât și pasagerul au avut nevoie de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Sfaturi pentru prevenirea accidentelor cu bicicliști

Poliţiştii vin în sprijinul bicicliştilor cu o serie de sfaturi pentru a preveni accidentele rutiere. Aceştia sunt sfătuiţi să se echipeze corespunzător și să respecte regulile de circulație.

Conducătorii trebuie să aibă obligatoriu 14 ani împliniți și să poarte casca de protecție, indiferent de anotimp. Totodată, bicicliștii trebuie să rețină că întotdeauna au alte autoturisme în jurul lor, să se asigure și să semnaleze orice mișcare pe care o fac.

ADVERTISEMENT

Consumul de alcool este interzis pentru bicicliști, la fel și circularea pe trotuare, cu excepţia cazului când pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor.

De asemenea, bicicliștilor le este recomandat să circule cât mai aproape de marginea din dreapta drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană, câte unul.

 

ADVERTISEMENT