News

Un bloc cu 12 etaje s-a prăbușit în Miami. Bilanțul oficial – 97 morți. Căutările au fost oprite. Update

În zona Miami din Florida un bloc de apartamente cu 12 etaje s-a prăbușit, iar în urma acestui eveniment au murit mai multe persoane.
Un bloc cu 12 etaje sa prabusit in Miami Bilantul oficial  97 morti Cautarile au fost oprite Update
Urme de viață printre dărâmăturile blocului prăbușit din Miami. ”Acest mic miracol va aduce bucurie în viața unei familii rănite”. Foto: Captură ABC7
ADVERTISEMENT
24-07-2021
09:16

Au fost oprite căutările! Bilanț oficial al tragediei

A devenit oficial! Departamentul de pompieri și salvare din comitatul Miami-Dade a anunțat că a oprit operațiunea de căutare a victimelor prăbușirii blocului din Florida. Din nefericire, bilanțul final este de 97 de morți.
De asemenea, autoritățile au recunoscut că o persoană este încă dispărută sau neidentificată.

12-07-2021
08:59

Bilanțul tragediei din Miami a ajuns la 90 de morți și 31 de persoane dispărute

Numărul de morți după prăbușirea blocului din Miami a crescut la 90. Echipajele de salvare și recuperare continuă căutarea de rămășițe umane printre resturile clădirii, a anunțat primarul Daniella Levine Cava, primarul districtului Miami-Dade.

Alte 31 de persoane erau încă dispărute, a spus Levine Cava într-un briefing.

Anchetatorii nu au stabilit ce a făcut ca o parte din Champlain Towers South, în vârstă de 40 de ani, să se dărâme fără avertisment. Atenția a fost concentrată asupra unui raport tehnic din 2018 care a avertizat asupra deficiențelor structurale.

Procurorul local, Katherine Fernandez Rundle, a declarat săptămâna trecută că un mare juriu a fost de acord să „analizeze modul în care putem preveni ca un astfel de dezastru să se repete” în clădirile din zona de coastă, concluziile sale urmând a fi prezentate într-un raport.

Prăbușirea a determinat deja evaluarea altor clădiri. Săptămâna trecută, locuitorii din clădirea Crestview Towers au fost anunțați că vor trebui să o evacueze după ce inginerii au găsit probleme structurale și electrice.

01-07-2021
20:52

Bilanțul tragediei a crescut. Cel puțin 18 morți

Autoritățile din Miami au anunțat că au fost descoperite cadavrele a 18 persoane, până în acest moment. De asemenea, alți 150 de oameni au fost dați dispăruți.

Din păcate, având în vedere că a trecut mai bine de o săptămână de la momentul prăbușirii blocului, șansele ca salvatorii să mai găsească supraviețuitori sunt aproape de zero.

Chiar și așa, echipele de intervenție lucrează la foc continuu pentru a descoperi oameni, printre dărâmături. Până acum, au fost îndepărtate 1.300 de tone de moloz.

28-06-2021
13:14

Cel puțin 9 morți după prăbușirea clădirii

Numărul morților a crescut la nouă persoane după ce lucrătorii de căutare și salvare au descoperit patru cadavre și mai multe rămășițe umane în dărâmăturile unei clădiri prăbușite, potrivit primarului Daniella Levine Cava din districtul Miami-Dade.

„O victimă a decedat în spital și am recuperat încă opt victime la fața locului, așa că astăzi confirm că numărul morților este de nouă”, a spus duminică primarul în cadrul unei conferințe de presă. „Cele mai profunde condoleanțe pentru prietenii, familiile, comunitățile celor care și-au pierdut viața.”

În continuare, cel puțin 150 de persoane sunt date dispărute.

Într-o zonă rezidențială din Florida au fost detașate mai mult de 80 de unități specializate în operațiuni de salvare după ce o clădire rezidențială s-a prăbușit parțial.

Din informațiile inițiale, cel puțin o persoană este declarată decedată, dar sunt zeci de oameni care încă nu au fost găsiți de către cei care intervin.

ADVERTISEMENT

Un bloc rezidențial s-a prăbușit în Miami. Cel puțin o persoană a fost declarată decedată

Un bloc de apartamente pe mai multe nivele s-a prăbușit parțial joi declanșând o reacție promptă de mare amploare a serviciilor de urgență.

Momentan nu se cunoaște cauza prăbușirii clădirii, dar nici câte persoane sunt afectate, fiind prematur să se estimeze numărul de persoane care și-a pierdut viața sau au fost rănite.

ADVERTISEMENT

Poliția din Miami-Dade a declarat că o persoană a murit și că există temeri că multe altele au fost prinse sub dărâmături în urma incidentului.

“Lucrăm împreună cu pompierii din Miami Dade și alte agenții în căutarea lor continuă și misiunea lor de salvare”, a declarat instituția printr-un tweet.

ADVERTISEMENT

Comisarul din regiunea Miami-Dade a declarat pentru CNN că sunt cel puțin 51 de rezidenți dispăruți, fiind încă neclar dacă vreunul dintre ei s-a aflat în interiorul clădirii sau nu, notează Deutsche Welle.

Adjunctul-șef al operațiunilor din cadrul departamentului de Pompieri Miami-Dade, Raide Jadallah, a declarat că 35 de persoane au fost deja salvate din interiorul clădirii, dar că eforturile masive de salvare continuă.

ADVERTISEMENT

Primarul din Surfside, avertisment dur: “Numărul morților probabil va crește”

Charles Burkett, primarul orașului Surfside, comunitatea în care s-a prăbușit clădirea, a declarat că în urma discuțiilor avute cu managerul clădirii a înțeles că numărul de persoane decedate este foarte probabil să crească.

“Clădirea este pur și simplu la pământ, acest lucru este foarte trist, deoarece înseamnă pentru mine că nu vom avea un succes atât de mare pe cât ne-am dori în procesul de găsire a oamenilor în viață, iar numărul morților probabil va crește”, a declarat Burkett, citează Deutsche Welle.

Reprezentantul a mai spus că la fața locului au primit îngrijiri zece persoane, iar alte două au fost duse la spital. Mai mult decât atât, 15 familii au ieșit din clădire pe propriile picioare.

ADVERTISEMENT
Tags: