News

Un bloc cu mai multe etaje s-a prăbușit în China. Zeci de persoane sunt date dispărute. Video

Zeci de persoane sunt date dispărute în China. Un bloc cu mai multe etaje s-a prăbușit în zona centrală a țării. Salvatorii sunt mobilizați la fața locului și caută printre dărâmături.
30.04.2022 | 17:45
Un bloc cu mai multe etaje sa prabusit in China Zeci de persoane sunt date disparute Video
Clipe dramatice în China. Un bloc cu mai multe etaje s-a prăbușit și zeci de persoane sunt date dispărute. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mobilizare puternică în aceste ore într-un oraș din centrul Chinei, după ce un bloc cu 8 etaje s-a prăbușit din cauze încă necunoscute.

Clipe dramatice în China. Un bloc cu mai multe etaje s-a prăbușit și zeci de persoane sunt date dispărute

Potrivit presei internaționale, zeci de persoane sunt imobilizate sau date dispărute după prăbușirea imobilului. Clădirea, care avea 8 etaje, s-a prăbușit vineri după-amiază în oraşul Changsha, capitala provinciei Hunan.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază s-a anunțat că cel puţin 23 de persoane sunt imobilizate în zonă.

Dintre acestea, 5 persoane au fost scoase cu viață de sub dărâmăturile clădirii prăbușite, iar salvatorii continuă căutarea altor zeci despre care se crede că ar fi dispărute.

Cei 5 salvați au fost duși la spital pentru tratament. În continuare, rămân 18 persoane prinse sub dărâmăturile clădirii cu opt etaje.

ADVERTISEMENT

Ulterior, autoritățile au mai spus că alți 39 de oameni erau prezenți în jurul șantierului clădirii atunci când aceasta s-a prăbușit. Aceștia nu au putut fi contactați, iar operațiunile de salvare sunt în desfășurare, notează South China Morning Post.

Până la ora publicării acestui material, niciun deces nu a fost anunţat de oficialii chinezi.

Proprietarul clădirii prăbușite, reținut

Sursa citată mai informează că proprietarul imobilului a fost reținut sub suspiciunea că ar fi adăugat ilegal structuri.

ADVERTISEMENT

Primarul din Changsha (un oraș cu peste 8 milioane de locuitori) Zheng Jianxin, a declarat că această clădire era compusă din magazine, un restaurant, o cafenea, un hotel administrat de o familie și mai multe apartamente.

Edilul a mai spus că chiriașii au făcut modificări structurale, dar cauza exactă a prăbușirii este încă în curs de investigare.

ADVERTISEMENT

Președintele Chinei, Xi Jinping, a ordonat oficialilor să depună toate eforturile pentru a-i salva pe cei blocați. Liderul de la Beijing a cerut o investigație rapidă privind cauzele prăbușirii și  pedepsirea celor responsabili de tragedie, a informat postul de stat CCTV.

ADVERTISEMENT
Tags: