News

Un bloc cu nouă etaje s-a prăbușit în Republica Moldova. Reacția autorităților de la Chișinău

20.06.2019 | 10:25
Un bloc cu noua etaje sa prabusit in Republica Moldova Reactia autoritatilor de la Chisinau

Locuitorii unui bloc cu nouă etaje din Republica Moldova s-au aflat la un pas de tragedie, după ce imobilul  s-a prăbușit miercuri seara, în orașul Otaci. Din fericire, nimeni nu a fost rănit,  forțele de ordine reușind să evacueze în timp util cele 46 de persoane, printre care și 11 copii, potrivit presei locale.

Mesajul premierului Maia Sandu, la scurt timp după incident

Ulterior, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, a confirmat la rândul său informația, precizând că nimeni nu a avut de suferit în urma incidentului  petrecut în jurul orei 21:30. Mai mult decât atât, premierul Maia Sandu a anunțat, prin intermediul unei rețele de socializare, că persoanele care locuiau în blocul respectiv sunt acum în siguranță.

Vreau să informez presa şi toţi cetăţenii în legătură cu prăbuşirea unui bloc cu 9 etaje din Otaci – din informaţia prezentată de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, oamenii au fost evacuaţi înainte de prăbuşire şi acum sunt în siguranţă” , a scris prim-ministrul Republicii Moldova, pe contul personal de Facebook.

Guvernul de la Chișinău caută soluții pentru a-i ajuta pe oamenii rămași fără locuințe

Totodată, șefa Executivului statului de dincolo de Prut a menționat că Guvernul pe care îl conduce se află deja în căutarea celor mai bune soluții pentru persoanele rămase fără un acoperiș deasupra capului. Pentru moment însă, acestea au fost relocate într-un spațiu sigur.

Locatarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost realocaţi într-un spaţiu sigur. La faţa locului se află Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. Mâine, în şedinţa guvernului, vom discuta despre modalităţile de sprijin al oamenilor care au avut de suferit şi au rămas fără locuinţe şi vom iniţia o investigaţie a accidentului produs” , a mai transmis Maia Sandu, în mesajul său, postat pe respectiva rețea de socializare. Autoritățile investighează cum s-a putut produce un asemenea incident și dacă celelalte blocuri din zonă sunt sigure.