News

Un brașovean, la un pas de a fi operat din greșeală. Bărbatul venise la spital pentru a asista la nașterea fetiței sale

Un brașovean a fost aproape de a fi operat din greșeală la o clinică privată din oraș. Bărbatul venise la spital pentru a fi martor la nașterea fetiței sale.
05.10.2021 | 17:33
Un brasovean la un pas de a fi operat din greseala Barbatul venise la spital pentru a asista la nasterea fetitei sale
Un brașovean, la un pas de a fi operat din greșeală. Bărbatul venise la spital pentru a asista la nașterea fetiței sale. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Incident extrem de neplăcut pentru un bărbat din Brașov. Prezent la o clinică privată pentru a asista la nașterea fetiței sale, brașoveanul se putea alege și cu o operație nedorită.

Din informațiile furnizate de presa locală, bărbatul s-a dus la spital pentru a asista la intervenția de cezariană a soției sale.

ADVERTISEMENT

Până la venirea pe lume a fiicei sale, omul era să ajungă ”la cuțite”. Acesta a fost confundat cu un pacient care urma să fie operat, la spitalul privat Regina Maria din Brașov.

Bărbat din Brașov, aproape de a fi operat din greșeală. Acesta venise la clinică pentru nașterea fetiței

Episodul tragi-comic din Brașov s-ar fi petrecut la finalul lunii trecute, însă abia acum a apărut în presa locală.

ADVERTISEMENT

Bărbatul și viitoarea mămică au ajuns la spitalul privat din Brașov, acolo unde femeia urma să o aducă pe lume pe fiica lor. Pentru acest lucru, tânăra mămică a fost programată pentru o operație de cezariană, iar la nașterea copilului urma să ia parte și soțul femeii.

În loc să-i permită să asiste la acest moment special din viața de familie, cadrele medicale de la unitatea medicală i-au pregătit, involuntar, o surpriză extrem de neplăcută bărbatului.

ADVERTISEMENT

”La biroul de internări, soția a completat și semnat fișa de internare iar eu a trebuit sa completez un formular – Acord informat acces aparținător – unde am completat numele meu și CNP-ul, actul medical la care voi asista, naștere prin cezariana și numele + CNP-ul sotiei.

Soția a fost preluată de către o asistenta și dusă pe secție pentru a fi pregătită pentru intervenție, iar mie mi s-a cerut sa aștept în lobby sa fiu preluat”, povestește bărbatul, conform BizBrașov.

ADVERTISEMENT

Viitorul tătic, confundat și pregătit de asistente pentru operație

Din acest moment, pentru viitorul tătic a început un mic calvar. A fost și el la un pas să ajungă pe masa de operație.

”O doamna asistenta a venit si m-a apelat după nume, apoi m-a dus într-o camera la et.2. Acolo mi-a solicitat să fac dus și sa ma spal cu șamponul din spital și sa îmbrac un halat de interventie. Am informat-o pe doamna ca făcusem dus în acea dimineața, însă dansa a insistat ca nu pot întra în sala de operații fără sa fiu dezinfectat.

După ce am făcut dus și m-am îmbrăcat în halatul de interventie, a venit o alta asistenta in camera cu un dulap pe roți în care avea instrumente sterile. Dansa m-a întrebat dacă am emoții și i-am spus ca da, având în vedere ca la primul copil născut în 10 iunie 2020, tot în același spital, nu am putut asista la naștere din cauza restricțiilor și ca acum ma bucur ca o pot încuraja pe soție și sa împărtășim împreună aceasta experiență”.

În ciuda faptului că bărbatul a explicat de ce se află în spital, asistenta i-a spus că ar trebui să îi recolteze o probă de sânge, pentru că ”acesta este protocolul”.

Bărbatul, supus procedurilor preliminare. A donat și sânge

Ulterior, bărbatul spune că asistenta l-a informat că trebuie să îi recolteze sânge. Acesta s-a conformat, crezând că e o procedură specifică pandemiei.

”Am rămas puţin surprins, însă am pus această cerinţă pe seama contextului pandemic, având în vedere că în data de 22 septembrie 2021, atat soţia, cât şi eu, am făcut un test PCR, fără de care nu mi s-ar fi permis să particip la naştere. Doamna asistentă a încercat fără succes să îmi recolteze sânge din mâna stângă, apoi a cerut suportul unei doamne mai în vârstă care era şefa asistentelor pe secţia de chirurgie.

Dânsa a reuşit să-mi recolteze un flacon de sânge din mâna dreaptă şi apoi a procedat la inserarea unei branule în mâna stângă, motivând că trebuie să-mi administreze antivomitiv şi un calmant. Am întrebat de ce este necesar şi dacă îşi făceau probleme că voi leşina în cursul naşterii, dar dânsele au afirmat că acesta este protocolul pentru acces în sala de operaţii”, a spus el.

Când a realizat bărbatul că este dus la operație

”Pacient” fără voia sa, brașoveanul a mai povestit că asistentele l-au întrebat dacă este epilat pe abdomen, iar când a răspuns negativ, acestea i-au spus că este necesar şi au chemat în ajutor un coleg cu un aparat de bărbierit.

Apoi, în momentul în care bărbatul le-a spus asistentelor că el este prezent în spital doar pentru a asista la o naștere, acestea au realizat confuzia uriașă comisă.

”Asistenta care a încercat să-mi recolteze iniţial sânge m-a întrebat ce operaţie urmează să mi se facă şi i-am spus, uimit, că nu mi se va face mie nicio intervenţie şi că voi asista soţia la naşterea prin cezariana.

Dânsele au râs apoi iarăşi m-au întrebat cumva într-o notă mai insistentă, ce operaţie urmează să mi se facă. Atunci am realizat că ele de fapt mă pregăteau pe mine să fiu dus în sala de operaţii pe secţia de chirurgie şi că nu se uitaseră pe fişele pe care le înmânasem şi nici nu au dat atenţie detaliilor legate de naşterea soţiei şi asistarea mea.

Când au realizat ca este vorba despre o neînţelegere gravă, mi-au cerut să mă schimb şi am fost dus în alt salon la et.4, pentru a aştepta, de unde am fost condus mai departe în sala de operaţii unde soţia mă aşstepta îngrijorată”, a mai spus bărbatul.

Bărbatul din Brașov vrea să dea în judecată spitalul

Imediat după externarea soției și a fetiței sale, brașoveanul a dorit să aibă o discuție cu managementul spitalului pentru a lămuri situația în care a fost pus.

Potrivit sursei citate, noul-tătic vrea să acționeze în instanță unitatea medicală pentru cele întâmplate.

”Intenţionez să intentez proces management-ului spitalului pentru neraportarea acestui incident şi pentru daunele morale produse în urma acestei experiente şi a iniţiativei acestora de a musamaliza, fără a admite public acest întreg incident”, a adăugat brașoveanul.

ADVERTISEMENT
Tags:
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
A recunoscut adevărul în fața întregii lumi, după ce a fost acuzată că...
A recunoscut adevărul în fața întregii lumi, după ce a fost acuzată că "s-a culcat cu jumate din vestiar"
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
Rezultate simulare Evaluarea Naţională 2024. Proba unde s-a picat pe capete: 57% dintre...
Rezultate simulare Evaluarea Naţională 2024. Proba unde s-a picat pe capete: 57% dintre elevi au luat sub 5
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Românii care nu plătesc factura la încălzire. Condițiile pentru scutirea de la plată
Românii care nu plătesc factura la încălzire. Condițiile pentru scutirea de la plată
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Veste șocantă în showbiz! Florin Dumitrescu ar fi divorțat în secret! Motivul separării...
Veste șocantă în showbiz! Florin Dumitrescu ar fi divorțat în secret! Motivul separării ar fi problemele cu alcoolul ale soției sale
Vestea-bombă. Alegerile semicomasate au un singur mare secret: sunt și inversate!
Vestea-bombă. Alegerile semicomasate au un singur mare secret: sunt și inversate!
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă