News

Un britanic bătut și înjunghiat povestește momentele cumplite trăite în detenția rusă: ”Am fost tratat mai rău decât un câine”

Încep să apară mărturii ale soldaților ținuți prizonieri de ruși. Aiden Aslin, un britanic bătut și înjunghiat de militarii lui Putin, povestește momentele cumplite trăite.
25.09.2022 | 18:15
Un britanic batut si injunghiat povesteste momentele cumplite traite in detentia rusa Am fost tratat mai rau decat un caine
Mărturii cutremurătoare ale britanicului Aiden Aslin, eliberat recent de ruși: ”Am fost tratat mai rău decât un câine”. Sursa foto: colaj Fanatik / Twitter.com
ADVERTISEMENT

În luna aprilie, Aiden Aslin, un militar britanic care lupta pentru armata ucraineană, a fost luat prizonier de ruși la Mariupol.

Mărturii cutremurătoare ale britanicului Aiden Aslin, eliberat recent de ruși: ”Am fost tratat mai rău decât un câine”

La mijlocul săptămânii trecute, pe 22 septembrie, britanicul, alături de alți peste 200 de luptători ai Ucrainei, au fost eliberați de ruși, într-un important schimb de prizonieri.

ADVERTISEMENT

Pentru Aiden Aslin, cele peste cinci luni petrecute în detenția rusă au reprezentat un veritabil coșmar. Tânărul de 28 de ani s-a întors în Marea Britanie și a povestit ceea ce a trăit în toată această perioadă. ”Am fost tratat mai rău ca un câine”, spune acesta.

Într-un interviu acordat presei din insulă, Aislin a mărturisit că a fost forțat să cânte imnul național rus, bătut și chiar înjunghiat în timpul petrecut în mâinile răpitorilor săi.

ADVERTISEMENT

Aslin a fost capturat în urma asediului din Mariupol, în aprilie, și a fost ulterior dus în regiunea separatistă Donețk. Aici a fost ținut într-o celulă mizerabilă, infestată cu gândaci și păduchi.

În interviul pentru The Sun, Aislin a spus că rușii au aflat că nu este ucrainean după ce i-au verificat pașaportul.

ADVERTISEMENT

”Soldatul rus a întrebat în rusă ‘de unde ești?’ I-am spus că sunt din Marea Britanie și m-a lovit cu pumnul în față”, spune Aslin.

Britanicul era convins că va fi ucis: ”Să le spuneți celor din familie că îi iubesc”

Soldatul britanic povestește momentele cumplite care au urmat pentru el.

”M-au separat de ceilalți și au început să mă intervieveze în spatele unui vehicul blindat. M-am dus la comandantul meu și i-am spus: ‘Uite, voi fi luat, probabil că mă vor ucide, trebuie să-i spui familiei mele când ieși, dacă ieși, că îi iubesc’”.

ADVERTISEMENT

Aslin spune că după acest episod a fost bătut în mod repetat și chiar a fost amenințat că i se va tăia urechea.

Britanicul a povestit o discuție cu unul dintre ruși: ”El mi-a spus: ‘Ai văzut ce ți-am făcut?’ – Mi-a arătat cuțitul și mi-am dat seama că m-a înjunghiat.

Apoi m-a întrebat: ‘Vrei o moarte rapidă sau o moarte frumoasă?’ Am răspuns în rusă, ‘o moarte rapidă’.

El a zâmbit și a spus ‘nu, vei avea o moarte frumoasă… și mă voi asigura că este o moarte frumoasă”.

ADVERTISEMENT