News

Un britanic l-a luat la rost pe Regele Charles: „Ne chinuim să ne încălzim casele și trebuie să plătim pentru parada voastră”. Cum a reacţionat suveranul

Regele Carol al III-lea a evitat un răspuns după ce un britanic a criticat costurile finanțării familiei regale în timp ce oamenii obișnuiți nu fac față facturilor mărite
18.09.2022 | 11:44
Un britanic la luat la rost pe Regele Charles Ne chinuim sa ne incalzim casele si trebuie sa platim pentru parada voastra Cum a reactionat suveranul
Noul rege al Marii Britanii a evitat un răspuns la nemulțumirile britanicului. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Regele Carol al III-lea a fost confruntat vineri, în timpul unei vizite în Țara Galilor, cu un protestatar care s-a opus finanțării publice a monarhiei, în condițiile în care britanicii trebuie să facă față creșterii facturilor cu încălzirea.

Regele Charles, luat la întrebări de anti-monarhiști

Episodul a avut loc în timp ce Charles și soția sa, regina Camilla, se aflau în vizită în Țara Galilor, în cadrul unui turneu de aderare a celor patru națiuni care formează Regatul Unit, după moartea reginei Elisabeta a II-a la vârsta de 96 de ani, pe 8 septembrie.

ADVERTISEMENT

După ce au participat la o slujbă de rugăciune pentru viața regretatei regine la Catedrala Llandaff din Cardiff, monarhul și consoarta sa s-au întâlnit cu membrii publicului în timpul unei plimbări.

Înregistrat de camerele de luat vederi și încărcat pe Twitter de Sky News, în timp ce Charles dădea mâna și vorbea cu binevoitorii, un membru al mulțimii a anunțat cu voce tare: “Charles! În timp ce noi ne chinuim să ne încălzim casele, trebuie să plătim pentru parada ta. Contribuabilul plătește 100 de milioane de lire sterline pentru tine, și pentru ce?”.

ADVERTISEMENT

Ca răspuns la bărbatul neidentificat care părea să înregistreze interacțiunea cu telefonul mobil, regele l-a recunoscut spunând “oh” înainte de a continua să salute oamenii prezenți.

Britanicii resimt criza energetică

Charles și Camilla au fost, în general, bine primiți în timpul vizitei lor în Țara Galilor, care a inclus, de asemenea, primirea condoleanțelor oficiale cu ocazia decesului reginei, în timpul unei sesiuni speciale la Senedd (Parlamentul galez).

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, au existat o serie de voci împotriva vizitei cuplului regal, inclusiv protestatari antimonarhie care au huiduit la sosirea în Cardiff.

Bărbatul neidentificat care a adus în discuție cu regele problema finanțării regale a făcut-o în contextul în care discuțiile despre costul vieții cresc în rândul britanicilor îngrijorați.

ADVERTISEMENT

În timp ce facturile de energie au fost înghețate timp de doi ani pentru a se evita o nouă creștere a prețurilor, acest lucru nu a împiedicat un salt semnificativ al costului vieții. Iarna trecută, o gospodărie obișnuită plătea în medie 1.277 de lire sterline pe an pentru facturile de energie, iar în această iarnă va plăti 1.971 de lire sterline.

Înaintea vizitei regelui în Țara Galilor, primul ministru galez Mark Drakeford a declarat că antimonarhiștii au dreptul să protesteze atât timp cât sunt reținuți. Acesta a declarat că, atunci când vine vorba de proteste împotriva monarhiei, “oamenii au acest drept și cred că acesta va fi exercitat cu reținere”, având în vedere circumstanțele actuale.

Drakeford a cerut, de asemenea, poliției să “recunoască drepturile pe care le au oamenii” atunci când se confruntă cu persoane care își exprimă opoziția față de monarhie.

ADVERTISEMENT