News

Un bucureștean a donat 25.000 de lei Spitalului din Bistrița. Banii au fost folosiți pentru… aparate de cafea

22.09.2019 | 14:42
Un bucurestean a donat 25000 de lei Spitalului din Bistrita Banii au fost folositi pentru aparate de cafea

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a avut parte de o donație mai puțin obișinuită din partea unui pacient din București. Acesta a fost implicat într-un accident rutier și întrucât a fost tratat foarte bine de personalul medical, a decis să facă o donație substanțială unității medicale. Cu toate acestea, destinația banilor a fost una mai puțin obișnuită. Pacientul a vrut să își trateze medicii cu aparate de cafea!

Donație neobișnuită la spitalul din Bistrița

Bărbatul tratat de personalul medical al spitalului județean din Bistrița a ținut să recompenseze personalul medical care l-a tratat. Cu toate acestea, el a preferat să doneze banii nu pentru aparatura medicală, ci pentru ca viața medicilor la locul de muncă să fie mai acceptabilă:

„Am avut un caz, un accident rutier, un pacient din București a ajuns la noi și a fost foarte mulțumit. Au vrut să facă o donație, să cumpere două automate de cafea pentru Secția de Terapie Intensivă și Secția de Chirurgie, pe unde a trecut pacientul. A vrut să doneze 25.000 de lei. I s-a dat chitanță pe banii respectivi, iar banii au fost direcționați după dorința donatorului”, a explicat managerul Spitalului Județean de Urgență Gabriel Lazany, pentru site-ul Bistrițeanul.

Donația neobișnuită a unui bucureștean pentru Spitalul Județean de Urgență din Bistrița: bani pentru automate de cafea
Donația neobișnuită a unui bucureștean pentru Spitalul Județean de Urgență din Bistrița: bani pentru automate de cafea *foto: timponline.ro

Soluția găsită de spitalul din Bistrița pentru a direcționa banii primiți donație

Lazany a spus că acum conducerea spitalului din Bistrița ia în calcul înființarea unei fundații pentru a gestiona cât mai bine donațiile: „Ne gândim la o fundație a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, unde cine dorește să facă o donație să o poată face, absolut în mod transparent. La pacient să i se dea chitanță pe suma respectivă. Dacă are o anumită preferință de direcționare a banilor poate să o menționeze”, a mai completat managerul unității medicale.

Tags: