ADVERTISEMENT
News

Un bucureștean s-a înecat la Corbu. 12 scafandri și un elicopter SMURD, chemați de urgență

Autor: Flaviu Popa | 25.08.2020 | 15:22
Un bucureștean s-a înecat la Corbu. 12 scafandri și un elicopter SMURD, chemați de urgență
Bărbatul înecat în mare, la Corbu, nu a mai putut fi salvat. Foto: ordinea.ro

Un bărbat în vârstă de 36 de ani s-a înecat la Corbu, fiind nevoie de intervenția scafandrilor pentru a-l scoate din mare.

ADVERTISEMENT

Tânărul a intrat în apă și nu a mai putut ieși, astfel că o ambarcațiune a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) și un elicopter SMURD au fost chemate pentru a găsi trupul neînsuflețit al victimei.

Conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, inițial erau doi bărbați care nu au mai putut ieși din mare.

ADVERTISEMENT

Un bărbat din București s-a înecat la Corbu, fiind nevoie de 12 scafandri pentru a-l scoate din apă

Din fericire, unul dintre indivizi a fost scos din apă de oamenii prezenți pe plajă, însă al doilea bărbat a fost înghițit de ape și oamenii au privit neputincioși de pe mal cum își pierde viața.

Pentru identificarea și salvarea bărbatului au intervenit 12 scafandri, o ambarcațiune TARGA a ISU și o șenilată din punctul de prim ajutor Corbu, alături de un elicopter SMURD care a survolat zona și ambarcațiunea Opal a ARSVOM.

ADVERTISEMENT

„Pentru căutarea salvarea acestuia intervin 12 scafandri, o ambarcațiune TARGA a Inspectoratului, șenilata din punctul de prim ajutor Corbu, elicopterul SMURD pentru survol și ambarcațiunea Opal a ARSVOM”, a declarat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Elicopterul SMURD a identificat trupul bărbatului după zeci de minute de căutări, după care a fost recuperat și adus la mal de scafandri.

ADVERTISEMENT

Medicii au început manevrele de resuscitare, însă nu au mai putut face nimic pentru bărbatul care era deja decedat. Potrivit ordinea.ro, victima avea 36 de ani și era din București.

Conform datelor oficiale în Corbu au fost în ultimele zile nu mai puțin de 10.850 vizitatori și 2.275 de autoturisme, fiind date nu mai puțin de 73 de sancțiuni, respectiv 47 de amenzi și 26 de avertismente în valoare totală de 24.200 lei, celor care au încălcat legea.

ADVERTISEMENT

Plajele sălbatice din Midia, Corbu și Vadu sunt luate cu asalt de un număr mare de indivizi care nu respectă mediul, astfel că Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) este nevoită să amendeze mereu zeci de oameni în fiecare zi.

În fiecare an, pe litoralul românesc, se îneacă între 20 și 30 de oameni, recordul fiind doborât în 2018, când și-au pierdut viața în mare 32 de persoane.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!