ADVERTISEMENT
News

Un cadru medical din SUA s-a infectat cu SARS-CoV-2 la opt zile după ce a fost vaccinat

Autor: Flaviu Popa | 30.12.2020 | 13:16
Un cadru medical din SUA s-a infectat cu SARS-CoV-2 la opt zile după ce a fost vaccinat
Vaccinul e eficient împotriva noii tulpini SARS-CoV-2. Foto: Hepta

Un asistent medical din Statele Unite ale Americii s-a infectat cu noul coronavirus la opt zile după ce a fost vaccinat anti-Covid.

ADVERTISEMENT

Experții în domeniu spun că nu e nimic anormal, în condițiile în care vaccinul e menit să ofere imunitate la 5 săptămâni după prima doză administrată.

Matthew W., angajat la două spitale din San Diego, fusese vaccinat în 18 decembrie și nu s-a plâns niciun moment de efecte secundare.

ADVERTISEMENT

Un asistent medical s-a infectat cu noul coronavirus deși era vaccinat

Nu e nimic neobișnuit. Chiar ne așteptam la acest lucru dacă cineva e expus la boală”, a explicat doctorul Christian Ramers, un specialist în domeniu.

Medicii iau în considerare scenariul prin care medicul să fie infectat înainte de vaccin, în condițiile în care perioada de incubație a virusului e de două săptămâni. Chiar și dacă infectarea s-ar fi produs după vaccin, există o fereastră de 4 săptămâni între prima doză și a doua doză în care orice persoană se poate infecta, teoretic, cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

„Știm că avem nevoie de 10-14 zile ca vaccinul să determine organismul să producă anticorpi”, a explicat doctorul Ramers. De asemenea, cazul asistentului medical nu ar fi solitar, existând mai multe cazuri de persoane care s-au infectat în același timp când au primit vaccinul.

Chiar și după a doua doză de vaccin, administrată după 4 săptămâni, nimeni nu este ferit de o infectare cu Covid-19, însă se speră ca forma bolii să fie ușoară.

ADVERTISEMENT

Prima doză credem că oferă o protecție de aproximativ 50%, însă a doua doză urcă această protecție la 95%”, a adăugat doctorul Ramers.

Din păcate pentru cei optimiști, medicii avertizează că va dura luni de zile sau poate ani până când se va ajunge la o imunizare totală a populației și, implicit, la finalul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Așadar, cum recomandă inclusiv medicul Fauci, oamenii nu trebuie să renunțe la măsurile de protecție și igienă, pentru că doar așa poate fi învinsă boala pe termen lung.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!