News

Un câine a depistat un bolnav de Covid-19 pe aeroportul din Sibiu. Alte 22 de persoane au fost băgate în carantină

Un câine antrenat pentru depistarea persoanelor infectate cu Covid-19 a descoperit o persoană infectată la bordul cursei aeriene Madrid-Sibiu.
07.08.2021 | 12:52
Un caine a depistat un bolnav de Covid19 pe aeroportul din Sibiu Alte 22 de persoane au fost bagate in carantina
ADVERTISEMENT

Poliția Română anunță că o persoană infectată cu coronavirus a fost descoperită pe aeroportul din Sibiu cu ajutorul unui câine special antrenat în acest scop, informează Agerpres.

Patrupedul a fost folosit la depistarea eventualelor persoane infectate de la bordul cursei aeriene Madrid-Sibiu care a sosit vineri seara în România.

ADVERTISEMENT

Câinele a semnalat trei persoane care ar putea fi infectate. Testarea ulterioară a confirmat infecția la un pasager, iar altul trecuse recent prin boală. Pentru a treia persoană testul PCR nu a confirmat infectarea.

Câinele a descoperit și o persoană care a trecut recent prin boală

Primul pasager semnalat a fost plasat în izolare, fiind depistat de câinele nostru antrenat, ca fiind infectat, iar la testul rapid efectuat de personalul DSP, acesta a ieşit pozitiv. A fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la UPU Sibiu, pentru investigaţii de specialitate şi confirmare sau infirmare a bolii. De asemenea, acesta urmează a fi izolat la adresa declarată”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

ADVERTISEMENT

Adela Morar, directorul adjunct al DSP Sibiu, a precizat că primul pasager semnalat avea deja simptome ale bolii, iar testul PCR făcut la Spitalul Județean a confirmat infecția.

Pentru persoana al cărei test a ieșit negativ s-a dispus plasarea în carantină timp de 14 zile, cu recomandare de testare PCR în cea de-a cincea zi de carantină.

ADVERTISEMENT

De asemenea, câinele a indicat și o persoană care, deși nu era bolnavă, fusese recent infectată și putut prezenta documente de ieșire din boală, datate din 17 iulie 2021.

Dintre cele 151 de persoane de la bordul avionului, 22 au fost plasate în carantină.