News

Un câine din Arad, dispărut de un an, a revenit acasă. Bucurie mare pentru surorile care l-au căutat neîncetat

Un câine din Arad, care a dispărut în urmă cu un an, a revenit acasă. Evenimentul a adus o bucurie nemărginită pentru surorile care l-au căutat neîncetat în tot acest timp.
21.08.2021 | 18:03
Un caine din Arad disparut de un an a revenit acasa Bucurie mare pentru surorile care lau cautat neincetat
ADVERTISEMENT

Bucurie uriașă pentru două surori din județul Arad. Reprezentanții Poliției Animalelor, structură înființată în 2020, s-au prezentat la locuința lor cu Ruby, câinele care fugise de acasă în urmă cu un an.

Bucurie imensă pentru două fetițe din Arad. Câinele lor, dispărut de un an, readus acasă de Poliția Animalelor

Carla (10 ani) și Ema (4 ani) au avut un ultim an extrem de dificil. În urmă cu 12 luni, profitând de o neatenție, câinele lor, Ruby, a reușit să păcălească pe toată lumea și a fugit de acasă.

ADVERTISEMENT

De atunci, toată familia, dar mai ales fetițele, prietenele lui de joacă de zi cu zi, nu au încetat nicio clipă să-l caute și să spere că îl vor găsi.

Familia a postat anunțuri pe toate rețelele de socializare, au lipit afișe, au vorbit cu toți prietenii lor, dar totul în zadar.

ADVERTISEMENT

În momentul în care au auzit că s-a înființat Poliția Animalelor, fetele și-au rugat părinții să le spună polițiștilor că-l caută pe Ruby. Iar asta s-a dovedit cea mai bună decizie.

Recent, într-una din acțiunile din județ, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au auzit despre ”un câine negru, prietenos dar veșnic pus pe fugă”, tocmai în Șicula, la 60 de km de Arad.

ADVERTISEMENT

Agenții nu au uitat de rugăminte fetițelor și au pornit în căutarea cățelului despre care vorbeau localnicii și, spre bucuria lor, părea a fi chiar Ruby.

Celor două surori nu le-au spus nimic și, după ce s-a confirmat că animalul este Ruby, împreună cu părinții fetelor, au pus la cale reîntâlnirea. Evenimentul i-a emoționat pe toți și după mai mult de un an de zile, Ruby s-a întors acasă la Carla, Ema și părinții lor, scrie SpecialArad.

ADVERTISEMENT

Poliția Animalelor, înființată în octombrie 2020

În octombrie 2020, Guvernul condus la acea vreme de Ludovic Orban a aprobat înfiinţarea Poliției Animalelor. Instituția are structuri în toate judeţele și funcţionează cu 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari.

În august 2020, când a fost demarat proiectul înființării Poliției Animalelor, acesta prevedea că animalele aflate în pericol vor putea fi confiscate, iar polițiștii vor avea dreptul să intre pe o proprietate privată fără mandat de la judecător dacă se constată că animalul este în pericol.

De asemenea, polițiștii se pot folosi de forțele și mijloacele din dotare ca să acționeze pentru salvarea unui animal, iar ”acțiunile polițiștilor, inclusiv cele de pătrundere, pot fi înregistrate cu mijloacele audiovideo sau foto din dotare, fără consimțământul persoanelor.”

În plus, animalele maltratate vor fi cazate în adăposturile publice pentru a fi tratate, apoi vor fi date spre adopție.

ADVERTISEMENT